Uutinen / 8.3.2017

Helen rakentaa lisää aurinkovoimaa

Helen rakentaa uusia aurinkovoimaloita yritysasiakkaiden kiinteistöihin. Asiakas tarjoaa voimalalle tilan ja saa voimalassa tuotetun sähkön käyttöönsä.

Helenin tavoitteena on ilmastoneutraali tulevaisuus, ja sitä kohti edetään monin eri keinoin. Helen kasvattaa hajautetusti tuotetun uusiutuvan energian osuutta omassa tuotannossaan, mutta myös asiakkaat voivat myötävaikuttaa sen lisäämiseen. 

Yritysasiakas saa Helenin aurinkovoimalalla kaikki oman aurinkoenergian hyödyt ilman pääomainvestointeja. Omasta voimalasta saa useimmiten sähköä edullisemmin kuin verkosta.

Helen huolehtii voimalan toteutuksesta, rahoituksesta ja ylläpidosta. 

- Tämä on yrityksille mahdollisimman riskitön vaihtoehto. Asiakas ostaa sähköä omassa kiinteistössä olevasta voimalasta. Jos aurinko ei paista eikä sähköä tule, myöskään laskua ei tule, kertoo aurinkoliiketoiminnan päällikkö Atte Kallio Helenistä. – Useimmiten aurinkosähkö omasta voimalasta on edullisempaa kuin verkosta ostettu sähkö. Tämä edellyttää lähtökohtaisesti yli 1000 neliömetrin kattopinta-alaa, jolle mahtuu noin 400 aurinkopaneelia. Pienemmille kattopinnoille sopii paremmin esim. leasing- tai avaimet käteen -ratkaisu.

Helen etsii asiakkaalle aina markkinoiden kustannustehokkaimman ja kyseiseen kohteeseen parhaiten sopivan voimalan eri yhteistyökumppaneiden avulla.

Helen on edelläkävijä aurinkoenergian hyödyntämisessä

Helen on omilla aurinkovoimaloillaan Helsingin Kivikossa ja Suvilahdessa Suomen suurimpia aurinkosähkön tuottajia. Aurinkovoimaloiden myötä Helen toi ensimmäisenä markkinoille nimikkopaneelikonseptin, jonka avulla kuka tahansa voi ryhtyä aurinkosähkön tuottajaksi vuokraamalla oman nimikkopaneelin.

Helen on myös rakentanut asiakkailleen kymmeniä suuria ja pieniä aurinkovoimaloita, mm. Otavamedian toimitalon katolle Helsingin Pasilaan.

- Aurinkoenergia kiinnostaa, ja voimalahankkeita on käynnissä useita eri puolilla maata, Kallio kertoo. - Aurinkovoimala ilman omia pääomainvestointeja täydentää hyvin Helenin aurinkoenergiaan liittyviä palveluita. Tämä on nimikkopaneelin tavoin asiakkaalle mahdollisimman vaivaton tapa tuottaa aurinkosähköä, kun pääomaa ja resursseja ei tarvitse sitoa ydinliiketoiminnan ulkopuolelle. Yritysasiakas hyötyy aurinkovoimalasta myös taloudellisesti – sähkölasku pienenee, ja aurinkoenergialla toteutetut tuotteet sekä palvelut myyvät aiempaa paremmin, Kallio toteaa.

 

Lisätiedot: Atte Kallio, aurinkoliiketoiminnan päällikkö, Helen Oy, puh. 050 3464118 

Faktat:

  • Helen toteuttaa, rahoittaa ja ylläpitää asiakkaan kiinteistöön rakennettavan aurinkovoimalan, josta asiakas saa sähköt käyttöönsä.
  • Asiakkaalta ei edellytetä pääomaa eikä investointeja.
  • Palvelumaksu on sidoksissa aurinkovoimalan tuottoon – jos voimala ei tuota, asiakas ei maksa.