Uutinen / 31.3.2017

Suomen suurinta pellettikattilaa kootaan Salmisaaressa

Suomen suurimman pellettikattilan osia nostettiin nosturilla paikoilleen rakenteilla olevaan lämpölaitosrakennukseen Helsingin Salmisaaressa tiistai-iltana, aikaisin keskiviikkona ja torstai-iltana.

Pellettikattila tuotiin Salmisaaren voimalaitosalueelle useassa osassa rekalla Turun satamasta, jonne se saapui proomulla Puolasta. Kattilan osat ovat noin 14 metriä pitkiä ja 4-8 metriä leveitä.

- Olemme nyt nostaneet paikoilleen kattilan tulipesän lohkot ja ekonomaiserin eli veden esilämmittimen. Nostot sujuivat rauhallisesti ja ilman suurempia yllätyksiä, kertoo projektipäällikkö Aleksi Nurmi Helenistä keskiviikkona. 

Loput kattilalohkot nostetaan paikoilleen myöhään torstaina, jos tuuliolosuhteet ovat suotuisat.

- Parin viikon päästä kattilan polttimet nostetaan paikalleen. Tämän jälkeen kattilan ja sen varusteiden sekä siihen liittyvien putkistojen asennus jatkuu kesäkuulle asti. Sen jälkeen kattila vielä lämpöeristetään, Aleksi Nurmi kertoo.

Salmisaaren pellettilämpölaitos valmistuu vuoden 2018 alussa. Valmistuttuaan se tuottaa uusiutuvaa kaukolämpöä noin 25 000 kerrostalokaksion tarpeisiin. Puupelletillä korvataan fossiilisten polttoaineiden käyttöä Helenin kaukolämmön tuotannossa.

 

Kuvia kattilan osien nostosta.

Lue reportaasi kattilan nostosta Helenin blogista!

Lisätietoja: Aleksi Nurmi, projektipäällikkö, Helen Oy, puh 040 153 0425

Lue lisää aiheesta

Lämpö Hiilineutraalisuus Yritykset