Uutinen / 19.12.2018

Helen hakee kasvua uusista kumppanuuksista

Helen vahvistaa kasvuaan jatkamalla kumppanuuttaan Kasvu Open -sparrausohjelman kanssa. Helmikuussa 2019 käynnistyvästä Energiainnovaatioiden Kasvupolusta Helen pyrkii löytämään uusia mahdollisuuksia perinteisen energialiiketoiminnan ja digitaalisten teknologioiden ja palvelumallien yhdistämisestä.

Helen hakee kasvua sekä täysin uusista liiketoiminnoista että laajentumisesta nykyisillä liiketoiminta- ja palvelualueilla. Helen etsii kumppanuuksia erityisesti energiatehokkuuteen, kotien ja kiinteistöjen energiaratkaisuihin, sähköiseen liikenteeseen sekä aurinkoenergiaan liittyvistä yrityksistä.

Vuosi 2019 on Helenin kolmas perättäinen vuosi Kasvu Openin kumppanina. Kokemukset aikaisemmilta vuosilta ovat olleet hyviä.

– Olemme Kasvu Openin kautta päässeet tutustumaan nuoriin kasvuyrityksiin ja niissä toimiviin innovatiivisiin yrittäjiin, joiden kanssa olemme käyneet hyviä keskusteluja. Olemme löytäneet uusia kumppaneita energiapalveluiden kehittämiseen, ja niitä toivomme löytävämme lisää myös ensi vuonna toteutettavasta Energiainnovaatioiden Kasvupolusta, kertoo Helenin strategiasta ja uudesta liiketoiminnasta vastaava johtaja Markus Lehtonen.

Uudenlaisten kumppanuuksien lisäksi Helen on myös kiinnostunut sijoittamaan sekä kasvuyrityksiin että vakiintuneisiin yrityksiin.

– Haluamme olla mukana kiihdyttämässä uusien innovatiivisten yritysten menestystä ja kasvua tekemällä investointeja lupaavimpiin uusiin liiketoimintoihin, sanoo Lehtonen.

Energiainnovaatioiden Kasvupolku käynnistyy 12.2.2019 yhteistyössä Smart Digital Kasvupolun kanssa järjestettävässä kaikille avoimessa Digiälykäs huominen -tapahtumassa. Haku Energiainnovaatioiden Kasvupolulle on auki 24.4.2019 asti.

Kasvu Open on pk-yrityksille avoin sparrausohjelma, johon kuuluu niin alueellisia kuin toimialakohtaisia kasvupolkuja. Energiainnovaatioiden kasvupolulle valitaan 15 yritystä, jotka pääsevät keskustelemaan kasvusuunnitelmistaan ja kasvun haasteista liike-elämän asiantuntijoiden sekä kasvupolun kumppaneiden edustajien kanssa. Osallistujista valitaan voittajat, jotka saavat lisää sparrausta ja pääsevät Kasvu Open -finaaliin, jossa palkintona jopa miljoonarahoitus.