Uutinen / 23.7.2018

Katajanokan sähkökatkon korjaustyöt saattavat jatkua jopa yön yli

Helsingin Katajanokalla alkoi iltapäivällä sähkökatko, jonka korjaaminen saattaa kestää jopa aamuun asti. Sähkökatko koskee noin 600 asiakasta. Kyseessä on kaksoisvika, jollaiset ovat Helsingin alueen sähköverkossa erittäin harvinaisia.

Katajanokan sähkökatko alkoi noin klo 13.30 ja vian selvitystyöt aloitettiin välittömästi. Selvityksessä ilmeni, että verkossa on samanaikaisesti kaksi vikaantunutta kohtaa. Vaurioiden luonteesta johtuen korjaustyöt saattavat kestää jopa huomiseen aamuun saakka.

Helsingin sähkönjakelu on rakennettu rengasmaisesti, jolloin vikatilanteessa sähköt voidaan useimmiten palauttaa toista reittiä. Nyt käynnissä olevassa vikatilanteessa se ei ole mahdollista, kun kyseessä on kaksi samanaikaista vikaa.

Helen Sähköverkko pahoittelee sähkökatkosta aiheutuvaa häiriötä ja pyytää asiakkaita varautumaan Helsingin olosuhteissa poikkeuksellisen pitkään sähkönjakelun keskeytykseen. Viat pyritään korjaamaan mahdollisimman nopeasti.

Pitkät sähkökatkot ovat Helsingin alueella erittäin harvinaisia. Keskimäärin helsinkiläinen kokee puolen tunnin sähkökatkon vain joka kymmenes vuosi.

Sähkökatkon tilannetta voi seurata reaaliaikaisesti häiriökartalla.

Tilannetietoa päivitetään tilanteen edetessä Helen Sähköverkon Twitteriin.