Uutinen / 9.9.2019

Helen mukana pyöräkulkueessa ilmaston puolesta

Helen tukee Maailman luonnonsäätiön ilmastotyötä polkemalla mukana Climate Cycling –tapahtumassa 11.9.2019.

Helen on matkalla kohti hiilineutraalia energiantuotantoa. Tavoitteena on rakentaa hiilineutraali energiajärjestelmä, jonka avulla jokainen voi käyttää, säästää ja tuottaa energiaa ympäristöä kunnioittaen.

- Haluamme yhdistää voimat ilmastonmuutoksen pysäyttämisen puolesta ja toimia energia-alan suunnannäyttäjänä. Kehitämme ja tutkimme uusia energiaratkaisuja, joilla tavoite hiilineutraaliudesta toteutuu, kertoo yritysvastuupäällikkö Tea Erätuuli.

Hiilineutraaliksi 2035 mennessä

Helenin suunnitelmana on korvata kivihiili energiantuotannossa vaiheittain. Helen sulkee Hanasaaren voimalaitoksen vuoden 2024 loppuun mennessä. Salmisaaressa luovutaan kivihiilestä vuonna 2029, jolloin Helen lopettaa hiilen käytön energiantuotannossa kokonaan. Helenin tavoitteena on saavuttaa täysi hiilineutraalius samaan aikaan Helsingin kaupungin kanssa, vuoteen 2035 mennessä.

Helen osallistuu Climate Cycling -tapahtumaan viisihenkisen joukkueen voimin. Mukana on heleniläisiä palvelumuotoilusta energiajärjestelmän kehitykseen. Joukkueessa pyöräilee myös kesällä Helenin työmaita kehittänyt työmaapyöräilijä.

Climate Cycling -pyöräilytapahtuma

  • Järjestetään Helsingissä ensimmäistä kertaa 11.9.
  • Kokoaa yritykset ja organisaatiot pyöräilemään yhdessä läpi Helsingin kantakaupungin ja keräämään varoja Maailman luonnonsäätiön ilmastonmuutoksen vastaiseen työhön
  • Kulkueen lähtö ja maali sijaitsevat Eiran Merisatamanrannassa. Tunnin mittainen reitti kiertää noin 12 kilometrin Helsingin keskustastan keskeisimpiä valtaväyliä.