Uutinen / 29.5.2019

“Welcome to Sunny Itä-Pasila” -kyltit juhlistavat Helenin uutta suurta aurinkovoimalaa

Helsingin Messukeskuksen katolle valmistuu pian Helsingin suurimpiin kuuluva aurinkovoimala, jonka 1589 aurinkopaneelia ovat kenen tahansa vuokrattavissa. Tällä viikolla Itä-Pasilan katukuvaan ilmestyneet kyltit ovat osa kampanjaa, jolla Helen haluaa muistuttaa harmaudestaan tunnetun Itä-Pasilan ja muun Suomen yllättävän suuresta potentiaalista aurinkoenergian tuotannossa.

Toisin kuin usein kuvitellaan, Suomi on aurinkoenergian tuotannolle erittäin suotuisa maa. Pitkien kesäpäivien ansiosta aurinkosähkön tuotanto on jopa yhtä tehokasta kuin Tanskassa tai Pohjois-Saksassa.

- Kampanjalla haluamme muistuttaa, ettei Itä-Pasila kalpene aurinkoisuudessaan yhtään Kööpenhaminan, Hangon tai Naantaliin kaltaisille lomakohteille. Toki tietysti kesäiseen teemaan sopiva pilke silmäkulmassa, kertoo markkinointi- ja viestintäjohtaja Sohvi Salmelin Helenistä.

Väliaikaisesti Itä-Pasilan tuloväylien varrelle sijoitetut “Welcome to Sunny Itä-Pasila” -kyltit piristävät matkalaisia Ratapihantiellä sekä Koskelantiellä Itä-Pasilaan johtavan liittymän varrella.

Aurinkovoimaa myös katottomille

Messukeskuksen katolle sijoittuva aurinkovoimala jatkaa Helenin onnistunutta nimikkopaneelikonseptia. Oman nimikkopaneelin voi varata Helenin nettisivuilta. Aurinkopaneelin vuokraaminen sopii mainiosti aurinkoenergian lähteeksi ja samalla vastuullisuusteoksi esimerkiksi kerros- tai rivitaloasujalle tai vaikka pienyritykselle. Vuokraajalla on mahdollisuus nimetä oma paneelinsa haluamallaan tavalla. Helenin nimikkopaneeleja löytyy myös Kivikosta sekä Suvilahdesta.

- Kiinnostus oman aurinkovoiman tuottamiseen on suurempaa kuin koskaan. Kaikilla ihmisillä ei kuitenkaan ole omaa kattoa, joten nimikkopaneelien ansiosta kerrostaloasujallakin on mahdollisuus hyötyä aurinkovoimasta omakotiasujan tavoin. Aurinkopaneeleilla tuotettu sähkö on edullista ja uusiutuvaa energiaa. Se on myös yksi edullisimmista sähkön tuotantomuodoista, Salmelin jatkaa.

Hiilineutraali Helen 2035

Helenin tavoitteena on hiilineutraali tulevaisuus vuoteen 2035 mennessä, ja sitä kohti edetään monin eri keinoin. Hanasaaren kivihiilivoimalaitos suljetaan vuoden 2024 loppuun mennessä, ja lämmön tuotanto korvataan energian varastoinnilla, lämpöpumpuilla ja biopolttoaineella. Salmisaari säilyy energiantuotantoalueena, ja kivihiili korvataan siellä muilla ratkaisuilla. Helenin investoinnit päästöttömään energiaan ja uuteen teknologiaan ovat mittavia. Aurinkoenergia on yksi ratkaisu puhtaaseen energiantuotantoon. Yhdessä asiakkaiden kanssa Helen kehittää ennakkoluulottomasti entistä älykkäämpiä ja puhtaampia ratkaisuja vastaamaan tämän päivän ja huomisen energiahaasteisiin, nimikkopaneelikonsepti on tästä hyvä esimerkki.

image8hy1.png