Uutinen / 30.1.2019

Helen palkkaa työmaapyöräilijän parantamaan työmaiden liikennejärjestelyjä

Kesäksi palkattavan työmaapyöräilijän tehtäviin kuuluu työmaiden liikennejärjestelyjen testaus pyöräillen ja kävellen, niiden sujuvuuden parantaminen ja työmaista viestiminen. Uuden tehtävän myötä Helen panostaa työmaiden liikennejärjestelyiden kehittämiseen.

Työmaapyöräilijä parantaa liikennejärjestelyjä paikan päällä ja tarpeen vaatiessa ohjaa kävelyä ja pyöräilyä. Pyöräilijän havaintoja käytetään työmaiden suunnitteluprosessin kehittämisessä.

- Kehitämme jatkuvasti työmaajärjestelyjä. Työmaapyöräilijän avulla saamme paremman kuvan työmaiden liikennejärjestelyistä kaupungilla liikkuvien pyöräilijöiden ja kävelijöiden näkökulmasta, sanoo rakennuttamispäällikkö Lauri Utriainen Helenistä.

Helen haluaa kehittää myös työmaista viestimistä entistä proaktiivisemmaksi. Työmaapyöräilijän tehtäviin kuuluu työmaista viestiminen sosiaalisessa mediassa.

- Työmaapyöräilijän toimenkuvaan kuuluu työmaiden liikennejärjestelyistä keskusteleminen kaupunkilaisten kanssa niin kaupungilla kuin Twitterin välityksellä. Työmaapyöräilijän saaman palautteen avulla pystymme kehittämään liikennejärjestelyjä yhä sujuvammiksi, Utriainen jatkaa.

Vilkas työmaakausi käynnissä

Talvella ja keväällä Helsingissä tehdään tavallista enemmän sähköverkon ja kaukolämpöverkon perusparannus-, uusimis- ja rakentamistöitä. Tällä ennakoidaan heinäkuussa alkavaa Suomen EU-puheenjohtajakautta. Työt ovat osa verkon normaalia huoltamista ja niillä varmistetaan se, että kodit pysyvät lämpiminä ja valot päällä.

Kesätyöhaku on käynnissä 24.2. asti osoitteessa helen.fi/rekry.

Lue lisää aiheesta

Lämpö Helen