Uutinen / 6.6.2019

Suomen ensimmäinen työmaapyöräilijä on nyt liikenteessä

Helen ja Helen Sähköverkko hakivat alkuvuodesta työmaapyöräilijää kehittämään ja parantamaan kaukolämpö- ja sähköverkkotyömaiden liikennejärjestelyjä ja vuorovaikutusta. Tehtävään valittu kone- ja rakennustekniikan opiskelija Aleksi Pippuri on nyt aloittanut työnsä työmaiden liikennejärjestelyiden kehittämisen parissa.

Ensimmäiset työpäivänsä Pippuri vietti erilaisissa koulutuksissa työtehtäviinsä perehtyen. Nyt Suomen ensimmäinen työmaapyöräilijä on päässyt hyppäämään satulaan.

— Eniten odotan sitä, että pääsen omalla työlläni vaikuttamaan positiivisesti Helsingin kaupunkikuvaan ja kaupungilla liikkumiseen. Tärkein tehtäväni on paitsi kehittää työmaita, myös saada ihmiset ymmärtämään paremmin, mitä työmaillamme tapahtuu.

Maastopyöräilyä ja videokuvaamista harrastava 20-vuotias Pippuri on valmis tarttumaan erikoisen kesätyön haasteisiin.

— Työ liittyy opiskelemaani alaan ja siinä yhdistyvät kiinnostuksen kohteeni sekä harrastukseni. Ei tällaista pääse tekemään missään muualla, hän hehkuttaa.

Kaupunkilaisia Pippuri kehottaa avoimuuteen ja suoraan palautteeseen työmaihin liittyen.

— Olkaa yhteydessä ja tulkaa keskustelemaan! Haluamme parantaa työmaita yhdessä helsinkiläisten kanssa, ja parhaat palautteet siihen saadaan kaupunkilaisilta itseltään. Minut löytää Twitteristä nimellä @Tyomaat_Helen ja minua saa nykäistä hihasta myös kaupungilla.

Helsinki valmistautuu heinäkuussa alkavaan EU-puheenjohtajuuskauteen


Helsingissä tehdään tällä hetkellä normaalia enemmän sähköverkon ja kaukolämpöverkon perusparannus-, uusimis- ja rakentamistöitä. Tällä ennakoidaan heinäkuussa alkavaa Suomen EU-puheenjohtajakautta. Työt ovat osa verkon normaalia huoltamista ja niillä varmistetaan se, että kodit pysyvät lämpiminä ja valot päällä.

Lisätiedot:
Aleksi Pippuri, työmaapyöräilijä, puh. 040 680 6019
Lauri Utriainen, rakennuttamispäällikkö, kaukolämpöverkon työmaat, puh. 040 744 6516
Petri Vihavainen, viestintäpäällikkö, sähköverkon työmaat, puh. 050 321 5887

Mikä työmaapyöräilijä?

  • Työmaapyöräilijän toimenkuvaan kuuluu työmaiden liikennejärjestelyiden testaaminen pyöräillen ja kävellen sekä työmaista viestiminen.
  • Työmaapyöräilijä seuraa, keskustelee ja kehittää työmaita yhdessä kaupunkilaisten kanssa sekä kaupungilla liikkuessaan että Twitterissä.
  • Työmaapyöräilijän saamien palautteiden avulla liikennejärjestelyjä pystytään kehittämään entistä sujuvammiksi erityisesti pyöräilijöiden ja kävelijöiden näkökulmasta

Lue lisää aiheesta

Lämpö Hiilineutraalisuus