Uutinen / 1.6.2021

Espoon kaupunki lisää julkisia sähköautojen latauspisteitä Helenin kanssa – tuulisähköä hyödyntävät latauspisteet yleistyvät koko Suomessa

Espooseen on asennettu yhteensä 18 latauspistettä viidelle asuinalueelle Tapiolaan, Leppävaaraan ja Nuottaniemen venesatamaan. Latauspisteet hyödyntävät tuulisähköä. Asennuksesta vastasi energiayhtiö Helen.

Sähköautoilu eroaa perinteisestä autoilusta siinä, että sähköautoa ladataan aina, kun se kätevästi onnistuu. Julkiset latauspisteet tarjoavat oivan mahdollisuuden sähköauton lataukseen muiden askareiden ohessa. Espoossa on muutamia julkisia sähköautojen latauspisteitä liikuntapaikoilla ja kauppakeskuksissa, mutta niitä ei ole katualueilla aiemmin ollut.

- Sähköautojen käyttö yleistyy enenevissä määrin, jolloin latauspisteitä kaivataan taloyhtiöiden ja yritysten lisäksi julkisilla paikoilla. Kaupunkilaiset ovat toivoneet latauspisteitä aktiivisesti ja on hienoa, että perusteellisen harkinnan ja kilpailutustyön jälkeen pystymme vastaamaan näihin tarpeisiin, kommentoi Espoon kaupungin sähköinsinööri Emil Kaila.

Espoon kaupunki on rakentanut tarvittavat sähköverkkoliitännät valmiiksi ja Helenillä on tarvittaessa mahdollisuus lisätä latauspisteiden määrää näillä alueilla.

Valtakunnallinen latausverkosto kasvaa jatkuvasti

Autot latautuvat puhtaalla tuulisähköllä kaikissa Helenin julkisen latausverkoston pisteissä. Helen on Suomen johtavia sähköautojen latauspalveluiden tarjoajia. Yhtiö pyrkiikin kasvattamaan julkista latausverkostoaan valtakunnallisesti nykyisestä 220 latauspisteestä 1000 pisteeseen vuoteen 2025 mennessä.

- Tänä vuonna jo lähes 30 % rekisteröidyistä henkilöautoista oli täyssähköautoja tai ladattavia hybridejä, ja sähköautojen määrän ennustetaan kasvavan 700 000:een vuoteen 2030 mennessä. Panostamme valtakunnallisen latausverkoston rakentamiseen, jotta sähköautoilu olisi entistäkin helpompaa ympäri Suomen, kertoo ratkaisuliiketoiminnan johtaja Sari Mannonen Helenistä.

Suomessa asennetaan latauspisteitä jatkuvasti lisää erityisesti suurimpiin kaupunkeihin, valtateiden varsille ja liikenteen solmukohtiin.

- Pikalatauspisteillämme lataukset hoituvat nopeasti, turvallisesti ja luotettavasti. Helen Lataus -palvelun avulla asiakkaat voivat hyödyntää Helenin laajaa latausverkostoa niin Suomessa kuin ulkomailla. Palvelu toimii yhdellä RFID-tunnisteella tai mobiilisovelluksella ja veloitus tapahtuu toteutuneiden lataustapahtumien perusteella ilman kuukausimaksua, kertoo Helenin sähköisen liikenteen tuoteryhmäpäällikkö Jere Jokinen.