Uutinen / 10.6.2021

Helenin latausasemat tukevat Cityconin hiilineutraaliustavoitetta ja helpottavat asiakkaiden liikkumista

Kauppakeskuksistaan tunnetun kiinteistösijoitusyhtiö Cityconin tavoitteena on, että vuoteen 2030 mennessä yli puolet sen kauppakeskusten vierailijoista saapuu paikalle vähähiilisillä kulkuvälineillä. Tavoitteen eteen on tehty paljon toimenpiteitä, joista yhtenä esimerkkinä ovat kaikkiin Suomen kauppakeskuksiin asennetut sähköautojen pikalatausasemat. Helen toimitti latausasemat avaimet käteen -periaatteella.

Citycon omistaa ja operoi kauppakeskuksia Pohjoismaissa ja Baltiassa.  

– Meillä on kauppakeskuksia Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Virossa, kertoo Citycon Oyj:n vastuullisuusjohtaja Wilhelm Ehrnrooth.

Helen huolehtii kaikesta alusta loppuun

Vuoden 2021 keväällä Citycon on jo hyvin lähellä saavuttaa asettamansa tavoitetilan, jossa yli puolet vierailijoista saapuu vähähiilisillä kulkuvälineillä. Tähän tilanteeseen ei kuitenkaan haluta tyytyä, vaan tällaisten vierailijoiden osuutta halutaan kasvattaa edelleen. Tätä silmällä pitäen Cityconin kaikkiin Suomen kauppakeskuksiin on asennettu sähköautojen pikalatausasemia Helenin toimesta avaimet käteen -periaatteella.

– Asemat ovat toiminnassa kauppakeskuksissamme ja asiakkaamme voivat käyttää niitä. Meidän ei tarvitse itse huoltaa latausasemia, vaan Helen huolehtii siitä. Tässä vaiheessa kaikki asemat on jo asennettu. Niitä on yhteensä kymmenen seitsemässä eri keskuksessa, Ehrnrooth kiteyttää.

– Haluamme olla mukana mahdollistamassa sitä, että sähköautolla on helppoa liikkua sinne, minne ikinä asiakas onkaan menossa. Tämä on yksi uusi askel sitä kohti, hän jatkaa.

Prosessi vaati vain pari sähköpostia

Ehrnrooth kokee, että Helenin lupaama avaimet käteen -periaate kantoi hyvin koko projektin läpi aina ensimmäisestä yhteydenotosta ylläpitoon ja huoltoon. Prosessi oli tilaajalle helppo.

– Omalta kannaltani tämä meni hyvin ja helposti. Helen hoiti kaiken sen, mitä pitikin. Minä lähinnä lähettelin pari sähköpostia ja se oli sitten siinä, Ehrnrooth summaa.

– Helenin tarjoukseen oli helppo vastata kyllä. Tämä hyödyttää meidän asiakkaitamme ja meidän tavoitteitamme, Ehrnrooth toteaa.