Uutinen / 1.2.2021

Helenin Vuosaareen rakennettavan biolämpölaitoksen työmaalla urakoitsijan henkilöstöllä koronatartuntoja, työmaa toistaiseksi suljettu

Helen rakentaa parhaillaan uutta biolämpölaitosta Vuosaareen. Työmaalla todettiin ensimmäinen koronatartunta urakoitsijan palveluksessa olevalla henkilöllä keskiviikkona 27.1.2021, ja työmaalla käynnistettiin välittömästi koronavarautumissuunnitelman mukaiset toimenpiteet.

Vuosaareen rakennettavan biolämpölaitoksen työmaalla työskentelee enimmäkseen kumppaniurakoitsijoiden ammattilaisia maanrakennustöihin ja perustusten rakentamiseen liittyen. Projektin tässä vaiheessa työmaalla työskentelee päivittäin noin 80 - 100 henkilöä. Työmaan koronavarautumissuunnitelman mukaisesti esimerkiksi työmaakäynnit on pyritty minimoimaan, käytössä on tehostetut siivoustoiminnot, työmaan toimisto- ja sosiaalitilojen määrää on lisätty, työmaalla on toteutettu aikataulullisia porrastuksia taukotilojen ja ruokaloiden käytössä, tiloja on käsitelty valokatalyyttipinnoitteilla ja henkilöstö on ohjeistettu maskien käytöstä ja hygieniasta. Eri urakoitsijoiden työmaa-alueet on erotettu toisistaan kontaktien minimoiseksi ja työmaalla on noudatettu tiukkoja koronaohjeistuksia.

Keskiviikkona 27.1.2021 yhdellä työmaalla työskennelleellä, urakoitsijan palveluksessa olevalla henkilöllä todettiin koronatartunta. Koronavarautumissuunnitelman mukaisesti alue, jolla tartunnan saanut henkilö oli työskennellyt, tyhjennettiin välittömästi, kaikki tilat desinfioitiin ja työmaalta poistettu henkilöstö testattiin koronaviruksen varalta. Lauantaina 30.1.2021 saatujen testitulosten myötä löydettiin 4 muuta koronatartunnan saanutta, testejä tehtiin yhteensä 42.

Tämän seurauksena työmaalla ei toistaiseksi työskentele kukaan ja alue pidetään suljettuna. Työmaa käynnistetään uudelleen vasta kun avaaminen voidaan varmuudella todeta turvalliseksi.

- Helen on tärkeä osa suomalaista huoltovarmuutta. Olemme tehneet huolelliset ja tarkat koronavarautumissuunnitelmat koko henkilöstölle ja kaikkiin energiantuotantoon ja -jakeluun liittyviin toimintoihin mukaan lukien kaikki käynnissä olevat uudet hiilineutraalin energian hankkeet, ja toimimme suunnitelmiemme mukaisesti. Toivomme, että Vuosaareen rakennettavan biolämpölaitoksen osalta tartuntaketju saatiin pysäytettyä ajoissa todella ripeän reagoinnin ansiosta, sanoo Helenin omaisuudesta ja tuotannosta vastaava johtaja Timo Aaltonen.

Vuosaaren biolämpölaitoksen rakennustyöt käynnistyivät keväällä 2020 ja laitos on tavoitteena saada tuotantokäyttöön lämmityskaudelle 2022 - 2023. Koronatartunnalla ei tällä hetkellä arvioida olevan vaikutusta biolämpölaitoksen valmistumisaikatauluun.

Lue lisää aiheesta

Helen