Uutinen / 24.11.2021

Katri Valan lämpö- ja jäähdytyslaitoksen äänieristystyöt ovat valmistuneet

Viime talvena alkanut ääniselvitys ja siihen liittyvät korjaustyöt Helenin Sörnäisissä maan alla sijaitsevan Katri Valan lämpö- ja jäähdytyslaitoksella on saatu päätökseen. Viimeisimpien mittausten mukaan asuntojen melutasot eivät ylitä viranomaisten asettamia rajoja.

Helen sai viime talvena yhteydenottoja Sörnäisistä Katri Valan tuotantolaitoksen naapurustosta. Äänihaitan syitä ja sopivia korjaustoimenpiteitä selvitettiin ja testattiin, ja näiden tuloksena päädyttiin ratkaisuun, jossa laitoksen kaukojäähdytyspumput eristettiin kallioperästä kumipatjan päälle. Eristystyön jälkeen tehtyjen mittausten mukaan asuntojen äänitasot alittavat asetukset.

Katri Valan lämpö- ja jäähdytyslaitos on ollut toiminnassa jo vuodesta 2006, mutta ensimmäiset yhteydenotot mahdollisista äänihaitoista Helenille tulivat vasta viime talvena. Selvitystyö haitan korjaamiseksi käynnistettiin välittömästi yhteistyössä viranomaisten ja haittaa kokeneiden asukkaiden kanssa. Jos häiriöitä edelleen ilmenee, Helen ottaa vastaan asukkaiden huomioita epätavallisesta/häiritsevästä äänestä, milloin ja miten se kuuluu. 

Pahoittelemme asiasta asukkaille aiheutunutta haittaa.

Lue lisää aiheesta

Lämpö