Uutinen / 29.1.2021

Kaukolämmön hintakausi vaihtuu

Kaukolämmön vuoden 2021 kevätkauden hinta on 70,95€/MWh (sis. alv 24%) 1.3.2021 alkaen.

Miten kaukolämmön hinta määräytyy?

Kaukolämmön hinta muodostuu vesivirtamaksusta, joka on kiinteä sekä energiamaksusta, joka vaihtuu kausittain. Energiamaksulla katetaan lämmön tuotantoon ja siirtoon liittyviä muuttuvia kuluja. Näitä ovat muun muassa energialähteiden kulut, energiaverot, päästöoikeudet sekä sähkönkäyttö. Energiamaksu päivitetään neljä kertaa vuodessa: tammikuun alussa, maaliskuun alussa, toukokuun alussa ja lokakuun alussa. Tämän pohjalta määrittyy kaukolämmön energiamaksun kausihinta.

Kaukolämmön talvi- ja kevätkausien hinnat ovat tyypillisesti vuoden korkeimmat kylmempien säiden ja lisääntyneen lämmitystarpeen vuoksi.

Kevätkauden 2021 hinta

Kaukolämmön kevätkauden hinta on 70,95€/MWh (sis. alv 24%) 1.3.2021 alkaen. Kevätkaudella tarkoitetaan ajanjaksoa 1.3.-30.4.2021. Verrattuna vuoden 2020 edulliseen kevätkauteen hinta nousee 14%, mutta vuoden 2019 kevätkauteen verrattuna hinta on puolestaan alhaisempi.

Kevätkauden hinnannousun syinä ovat vuoden alusta voimaan astuneet valmisteverokorotukset sekä kohonneet päästöoikeuksien hinnat.

Miten kaukolämpö kehittyy tulevaisuudessa?

Helenin kaukolämpö on matkalla täysin hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä. Vuonna 2029 Helen lopettaa kivihiilen käytön ja vuoteen 2024 mennessä kaukolämmön hiilidioksidipäästöt pienenevät 40%.

Helenin fossiilista energiaa korvaavat innovaatiot uusiutuvaan energiaan vähentävät tulevaisuudessa fossiiliselle energialle kohdistuvien valmisteverojen ja päästöoikeuksien vaikutuksia.

Jo nyt Helenin asiakkaat voivat valita hiilineutraaliksi lämmitysmuodoksi Uusiutuvan kaukolämmön tai Kiertolämmön.

Lue lisää kaukolämmön tulevaisuudesta ja Helenin konkreettisista teoista hiilineutraalin kaukolämmön eteen täältä.

Lue lisää kaukolämmön hinnoittelusta.

Lue lisää aiheesta

Lämpö