Uutinen / 22.1.2021

Veritas vähentää hiilidioksidipäästöjään Helenin kiertolämmön ja päästöttömän jäähdytyksen avulla

Veritas Eläkevakuutuksen kiinteistöt Helsingissä lämpiävät jatkossa osin Helenin kiertolämmöllä. Kiertolämpö on päästötöntä, hiilineutraalia, kierrätettyä ja jatkojalostettua hukkalämpöä. Käyttöönotosta saatava päästövähennys vastaa 646 auton vuosittaisia päästöjä eli noin 9 miljoonan henkilöautokilometrin päästöjä.

-Tähtäämme siihen, että kiinteistömme ovat hiilineutraaleja vuoteen 2030 mennessä. Kiertolämpöön siirtyminen on meille askel kohti tätä tavoitetta, Veritaksen tekninen päällikkö Jarkko Saari kertoo.

Veritaksella on Helsingissä yhdeksän kaukolämmitettyä kiinteistöä. Turussa on ollut jo pitkään uusiutuvaa kaukolämpöä. Tämän vuoden alussa Veritas on siirtynyt uusiutuvaan kaukolämpöön Espoon, Vantaan ja Helsingin kiinteistöissä, eli suurin osa kiinteistöistä on nyt uusiutuvan energian piirissä.

Lämpö kerätään jätevedestä, konesaleista ja teollisuuden prosesseista

Kiertolämpö on päästötöntä kaukolämpöä, jota kerätään muun muassa jätevedestä, konesaleista, sähköasemilta ja teollisuuden prosesseista. Lämpö jalostetaan Helenin Katri Valan lämpö- ja jäähdytyslaitoksessa sekä Esplanadin lämpöpumppulaitoksessa käyttämällä uusiutuvaa ja hiilidioksidivapaata sähköä.

- Helen investoi lähivuosina merkittävästi hiilineutraaliin ja vähäpäästöiseen lämmöntuotantoon, ja Kiertolämpö on osa tätä. Investoinneilla on suora vaikutus kaukolämmön päästöjen pienenemiseen ja Helenin hiilineutraaliustavoitteen toteutumiseen. Samalla teemme päästövähennykset mahdollisiksi myös asiakkaillemme, sanoo asiakkuuspäällikkö Tuomas Ojanperä Heleniltä.

Lue lisää aiheesta

Hiilineutraalisuus Lämpö Yritykset