Uutinen / 1.11.2022

Helenin käyttö- ja kunnossapitohenkilöstö siirtyi Enersensen palvelukseen – Palveluhankintamalli tuo joustavuutta muuttuneessa toimintaympäristössä

Helenin käyttö- ja kunnossapitopalveluissa tapahtui merkittävä muutos 1. marraskuuta 2022 alkaen, kun noin 250 käyttö- ja kunnossapidon työntekijää siirtyi liikkeenluovutuksella Enersense IN Oy:n palvelukseen. Ammattitaitoinen käyttö- ja kunnossapitohenkilöstö on muodostanut Helenin yli satavuotisen historian aikana voimalaitostemme kivijalan, joka on taannut luotettavan lämmön sekä sähkön tuotannon ja joka on tunnettu osaamisestaan.

– Haluan koko Helenin puolesta kiittää jokaista siirtynyttä ammattilaista hienosta ja hyvin tehdystä työstä, jota olette vuosien varrella työnantajan eteen tehneet. Emme olisi tämän päivän Helen ilman arvokasta työpanostanne ja maailmanluokan osaamistanne, sanoo Helenin energia-alustasta ja tuotantoratkaisuista vastaava johtaja Timo Aaltonen.

Helenin toimintaympäristö on muuttunut, ja siirtyminen palvelunhankinnan toimintamalliin on osa Hana- ja Salmisaaren hiilivoimaloiden sulkemiseen liittyviä sopeuttamistoimia sekä askel Helenin strategian mukaisella matkalla kohti hiilineutraalia energiantuotantoa. Luotettavasti ja joustavasti hankitut käyttö- ja kunnossapitopalvelut auttavat meitä toimimaan muuttuneessa toimintaympäristössä ja keskittymään entistä vahvemmin yhtiön ydinliiketoimintaan. Helen jatkaa strategiansa mukaisesti kiihtyvään tahtiin siirtymistä hajautettuun energiajärjestelmään, jossa energiaa tuotetaan, otetaan talteen ja varastoidaan useassa paikassa päästöttömästi, uusiutuvasti ja toimitusvarmasti.

Oikean kumppanin valinta on etenkin tässä maailmantilanteessa huoltovarmuuden kannalta erityisen tärkeää. Tähän Enersensellä on kriittisen infrastruktuurin erityisosaajana paljon annettavaa. Helenin ja Enersensen tavoitteet ja strategiat tukevat hienosti toisiaan niin energiamurroksessa kuin hiilineutraalisuustavoitteiden saavuttamisessa. Enersense on tuottanut käyttö- ja kunnossapitopalveluita teollisuussektorille jo yli 20 vuoden ajan, ja yhtiön tavoitteena on olla mahdollistamassa päästötöntä yhteiskuntaa toimimalla murroskauden suunnannäyttäjänä. Laajoja käyttö- ja kunnossapidon palvelusopimuksia Enersensellä on useiden suurten suomalaisyritysten kanssa.

Helen käynnisti käyttö- ja kunnossapitopalveluiden julkisen kilpailutuksen huhtikuussa 2022 ja se päättyi elokuussa 2022. Tavoitteena oli löytää kumppani vastaamaan käyttö- ja kunnossapitotehtävien toimittamisesta palveluna.

Lue lisää aiheesta

Helen