Uutinen / 16.12.2022

Helenin toimitusjohtaja vaihtuu

Helenin toimitusjohtaja vaihtuu tammikuussa 2023, kun Helenin nykyinen toimitusjohtaja Juha-Pekka Weckström siirtyy uusiin tehtäviin yhtiön ulkopuolelle. Yhtiön hallitus on nimittänyt uudeksi toimitusjohtajaksi Olli Sirkan, joka aloittaa tehtävässään 16.1.2023.

Juha-Pekka Weckström on toiminut Helenin toimitusjohtajana lähes kolme vuotta. Weckströmin aikana Helen on yhtiönä uudistunut voimakkaasti, tehnyt suuria päätöksiä sekä investoinut vahvasti puhtaaseen ja vähäpäästöiseen energiantuotantoon. Hiilivoimasta luopumisen aikataulua vauhditettiin entisestään ja tilalle on tullut ja tulee monipuolinen energiapaletti ja älykäs verkko. Yhtiö on kasvanut niin liikevaihdon kuin asiakasmäärän osalta. Samalla yhtiö on ottanut merkittäviä harppauksia digitalisaation ja digitaalisen asioinnin suhteen. Oma Helen -sovellus, jonka käyttö on levinnyt erittäin nopeasti, on vain yksi esimerkki tästä.

– Miettiessäni aikaani Helenissä koen eniten ylpeyttä vihreän siirtymän merkittävästä edistymisestä. Helenin keskeisestä tavoitteesta eli hajautetusta energiantuotannosta on pystytty pitämään kiinni nykyisessäkin maailmantilanteessa, ja hiilineutraalisuustavoitteeseemme olemme pääsemässä etuajassa. HeIen on lunastanut odotuksia suunnannäyttäjänä. Investointimme eri puolille Suomea ja asiakaskuntamme sähkönmyynnissä todistavat, että Helen on aidosti valtakunnallinen yhtiö. Olen ylpeä kaikesta saavuttamastamme ja tyytyväisenä luovutan kapulan seuraavalle, joka saa johdettavakseen hienon yhtiön maailmanluokan osaajilla, toteaa Juha-Pekka Weckström.

Helenin hallituksen puheenjohtaja Osmo Soininvaara kiittää Weckströmiä yhteistyöstä ja tavoitteiden edistämisestä.

– Haluan koko Helenin hallituksen puolesta lämpimästi kiittää Juha-Pekka Weckströmiä saavutuksista Helenin tavoitteiden edistämisessä. Yhteistyö ja vuoropuhelu hänen ja hallituksen välillä on sujunut erittäin mallikkaasti. Helen on uudistunut yli odotusten hänen johdollaan. On ollut hienoa seurata, kuinka Juha-Pekan johdolla hiilineutraalisuusprojektit ovat edenneet toimintaympäristön muutoksista huolimatta ja digitaalisuus on tuotu oleelliseksi osaksi tämän päivän asiakaskokemusta, toteaa Helen Oy:n hallituksen puheenjohtaja Osmo Soininvaara.

Olli Sirkka uudeksi toimitusjohtajaksi

Helenin hallitus on valinnut Olli Sirkan yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi. Sirkka on aikaisemmin työskennellyt johtajana DNA Oyj:n yritysliiketoiminnassa. Ennen DNA:han siirtymistä hän teki pitkän uran informaatio- ja viestintäteknologioiden ja -palvelujen toimittajan Ericssonin palveluksessa toimien muun muassa Suomen Ericssonin toimitusjohtajana ja Baltian myyntijohtajana.

Olli Sirkka.jpg


– Olli Sirkka on ihmisjohtaja, jolla on syvää asiakaskeskeisyyttä ja vankka ymmärrys digitaalisuudesta ja ratkaisuliiketoiminnasta. Samalla hänessä on oikeanlaista innovatiivisuutta, joka on tärkeää juuri nyt. Pitkä kokemus telealasta, jossa on paljon samankaltaisuutta energia-alan menossa olevaan murrokseen, antaa hänelle sopivaa perspektiiviä tulla johtamaan energia-alan suunnannäyttäjää. Toivotamme Ollin lämpimästi tervetulleeksi Helenille ratkaisemaan energiamurroksen haasteita keskiöstä, kommentoi Osmo Soininvaara, Helen Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

– Olen jo jonkin aikaa seurannut kiinnostuneena Helenin kehitysmatkaa ja on erittäin suuri luottamuksenosoitus saada astua toimialan suunnannäyttäjän ruoriin näin poikkeuksellisena aikana. Energian saatavuuden kriittisyys on tullut meille kaikille selväksi muuttuneessa maailmantilanteessa. Tarvitsemme uudenlaisia valintoja, toimintamalleja ja digitalisaatiota enemmän kuin koskaan. Olen erityisen kiinnostunut sekä kuluttajia että yrityksiä palvelevan energiajärjestelmän kysyntäjouston kehittämisestä. Uskon sen merkityksen olevan aivan ratkaiseva tulevaisuudessa. Lähden innolla edistämään Helenin kunnianhimoisia tavoitteita, joissa asiakas on aina keskiössä, sanoo Olli Sirkka.

Lue lisää aiheesta

Helen