Uutinen / 25.10.2022

Juha-Pekka Weckströmistä Energiateollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja

Energiateollisuus ry:n (ET) liittokokous valitsi tiistaina 25.10.2022 liiton hallituksen puheenjohtajaksi kaksivuotiskaudelle Helen Oy:n toimitusjohtajan Juha-Pekka Weckströmin. Hän on aikaisemmin toiminut hallituksen varapuheenjohtajana.

- Elämme keskellä energiakriisiä. Energia-ala kykenee ratkaisemaan sille asetetut haasteet katsomalla eteenpäin ja jatkamalla kehittymistä. Olemme osa ratkaisua. Kiitän saamastani luottamuksesta. Hallituksen puheenjohtajan on tärkeä tuoda esille koko alan valtavaa murrosta kohti hiilineutraalia ja toimitusvarmaa energiajärjestelmää. Energiateollisuus ry:stä on kasvanut alan entistäkin vahvempi ja luotettu yhteinen äänenkantaja, ja se tekee tärkeää työtä edistääkseen ihmisten tietosuutta alasta ja sen toiminnasta, kommentoi Juha-Pekka Weckström valintaansa.

Energiateollisuus ry on energia-alan elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen etujärjestö. ET edustaa yrityksiä, jotka tuottavat, hankkivat, siirtävät ja myyvät sähköä, kaasua, kaukolämpöä ja kaukojäähdytystä sekä tarjoavat niihin liittyviä palveluja.

- Energiajärjestelmä, alan yritykset ja sen asiakkaat ovat joutuneet koetukselle energiakriisissä. Samalla on vain korostunut tarve viedä eteenpäin muutosta, jolla irtaudumme fossiiliriippuvuudesta. Energiateollisuus on laatinut uuden vision ja strategian kohti kestävää energiaa ja luodakseen Suomelle uutta hyvinvointia ja mahdollisuuksia. Tämän toimeenpano on ET:n uuden hallituksen tärkein tehtävä, sanoo Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jukka Leskelä.

- Suomen tilanne on monessa suhteessa muuta Eurooppaa parempi, mutta emme ole immuuneja Euroopan vaikutuksille. Nopeutetulle vihreälle siirtymälle tulee luoda entistä parempia edellytyksiä. Alan yrityksille on keskeistä, että ne pystyvät jatkamaan investointeja vihreään siirtymään mahdollisimman ennakoitavassa investointiympäristössä. Etenkin isoilla yrityksillä on erityinen vastuu näyttää esimerkkiä, vaikka isompia laivoja on välillä hitaampi kääntää, Weckström toteaa.

Energiateollisuus ry:n hallitukseen kuuluu 15 jäsentä.

Lue lisää aiheesta

Helen