Uutinen / 29.9.2023

Helen lanseeraa palvelun megawattiluokan sähkövarastojen tuoton maksimoimiseksi

Helenin kehittämä Akkutuotto-palvelu mahdollistaa suurille sähkövarastoille tuottoa turvallisesti sähkömarkkinoilla.   

Energiamurros kasvattaa tarvetta joustolle

Energiamurros kasvattaa jouston tarvetta, sillä energian käytön sähköistyminen, sääriippuvan sähkötuotannon kasvu ja vanhojen fossiilisten tuotantolaitosten käytöstä poistaminen haastavat sähköverkon tasapainoa. Joustoa tarvitaan, jotta sähköverkko säilyy tasapainossa ja jotta sähköä on saatavilla riittävästi joka hetki.

Sähkömarkkinaosapuolet suunnittelevat etukäteen kulutuksensa ja tuotantonsa tasapainoon kysyntä- tai tuotantojoustolla, mutta poikkeamien tasapainotukseen tarvitaan reservejä, joita kantaverkkoyhtiö Fingrid hankkii ylläpitämiltään markkinoilta. Reserveillä tarkoitetaan voimalaitoksia, kulutuskohteita ja sähkövarastoja, jotka muuttavat tehoaan tarpeen mukaan. Sähkövarastot ovat erinomaisia joustoon, sillä ne voivat ohjata energiankulutusta tai -tuotantoa nopeasti tasapainon ylläpitämiseksi.

Sähkövarastot ovat energiamurroksen myötä kiinnostava investointikohde, sillä ne pystyvät toimimaan sekä kulutus- että tuotantojoustona monipuolisesti eri markkinapaikoilla. Helenin uusi Akkutuotto-palvelu mahdollistaa sähkövarastoille tuottoa turvallisesti Fingridin tehoreservimarkkinalla.

Kattava palvelu suurten megawattiluokan sähkövarastojen tuoton maksimoimiseksi

Helenin Akkutuotto-palvelu mahdollistaa suurten megawattiluokan sähkövarastojen optimaalisen tuoton sähkömarkkinoilla. Palvelussa Helen operoi asiakasyrityksen sähkövarastoja usealla markkinapaikalla samanaikaisesti tuoton maksimoimiseksi. Helenin Valvomo varmistaa turvallisen kaupankäynnin ympäri vuorokauden. Kaupankäynti on täysin automatisoitu Helenin omalla kaupankäynnin alustalla, jonka koneoppivat algoritmit optimoivat jokaiselle päivälle parhaimman mahdollisen tuoton.

Yritys voi seurata sähkövaraston toimintaa ja kaupankäynnin tuottoja Yritys Helen -palvelussa. Akkutuotto-palvelu mahdollistaa yritykselle helpon tavan päästä kiinni sähkövarastoinvestoinnin tuottoihin, kun Helen huolehtii sähkövaraston toiminnasta ja kaupankäynnin optimoinnista yrityksen puolesta.

Tutustu Akkutuotto-palveluun

Lue lisää aiheesta

Älykkäät ratkaisut Yritykset