Uutinen / 24.3.2023

Helen tukee Uuden lastensairaalan tukisäätiötä ja Suomen Icehearts ry:tä

Helen lahjoittaa yhteensä 18 000 euroa Uuden Lastensairaalan tukisäätiölle ja Suomen Icehearts ry:lle. Lisäksi lahjoitamme lastensairaalalle Ellenin energiaseikkailu -lastenkirjoja. Keräsimme lahjoitusvarat myymällä henkilöstökerhojen käytössä olleet tavarat, jotka pääsivät hyötykäyttöön uusilla omistajilla. Idea lahjoituskohteista tuli Helenin henkilöstöltä.

Helen uudisti henkilökuntaetuja, jotta henkilöstö voi hyödyntää työnantajan tarjoamat edut mielekkäisiin aktiviteetteihin. Tässä yhteydessä lakkautimme hiipuneen henkilöstökerhotoiminnan ja järjestimme henkilöstölle hyväntekeväisyyshuutokaupan, jossa myimme kerhojen käytössä olleet tavarat. Tavarat saivat uuden kodin ja lahjoitimme niiden myynnistä saadut varat eteenpäin. Valitsimme lahjoituksen saajiksi Uuden lastensairaalan tukisäätiön ja Suomen Icehearts ry:n henkilöstön edustajien ehdotuksesta.

Uusi lastensairaala mahdollistaa lasten vaativan erikoisairaanhoidon

Lahjoituksella tuemme lasten vaativaan erikoissairaanhoitoon keskittyneen Uuden lastensairaalan tärkeää työtä. Sairaalassa hoidetaan vaikeasti sairaita lapsia kaikkialta Suomesta, vastasyntyneistä 15-vuotiaisiin. Uuden lastensairaalan tukisäätiö ylläpitää uudenaikaista lastensairaalaa ja edistää valtakunnallisesti lastenlääketieteellistä tutkimusta, opetusta ja koulutusta.

Lisäksi lahjoitimme lastensairaalalle uusia Helenin Ellenin energiaseikkailu -lastenkirjoja, jossa kerrotaan energiasta niin että lapsikin sen ymmärtää. Kirjalla haluamme lisätä niin lapsien kuin aikuistenkin ymmärrystä energiasta. Virallisesti julkaisemme kirjan huhtikuussa. Kirjalahjoituksen otti vastaan Jouni Lounasmaa Uudesta lastensairaalasta.

– Uudessa lastensairaalassa kehitetään lasten vaativaa sairaanhoitoa eturintamassa. Tuoreena esimerkkinä on säätiön ja yhteistyökumppaniemme tuella käynnistetty lasten kansallinen kivunhoidon keskus. Lahjoitusten ansiosta voimme jatkossa muun muassa hankkia uusia diagnoosi- ja tutkimuslaitteita leikkaus- ja vuodeosastoille. Sydämelliset kiitokset arvokkaasta lahjasta Helenille ja yhtiön henkilöstölle! Lounasmaa kiittää.

Icehearts auttaa tuen tarpeessa olevia lapsia

Haluamme lahjoituksella edistää Iceheartsin ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä joukkueharrastuksen avulla. Icehearts tukee haavoittuvassa asemassa olevia lapsia arjen haasteissa osallisuutta ja yhteisöllisyyttä lisäten.

– Hyvistä ajatuksista syntyvät hyvät teot. Hyvät teot luovat turvaa ja rakentavat toiveikkuutta tulevaisuuteen. Lahjoituksenne avulla pystymme tarjoamaan osallisuuden ja yhteisöllisyyden vahvistavaa kokemusta joukkueidemme lapsille. Se on todella merkityksellistä. Kokiessaan hyvyyttä lapsen on mahdollisuus kasvaa pärjääväksi ja hyvinvointia ympärilleen tuottavaksi aikuiseksi. Lämmin kiitos hyvyydestänne, Iceheartsin toiminnanjohtaja Teemu Vartiamäki kiittää.

Lämpimät kiitokset heleniläisille, jotka osallistuivat hyväntekeväisyyshuutokauppaan.