Uutinen / 3.5.2023

Helenin hallituksen puheenjohtaja vaihtuu

Helenin hallituksen puheenjohtaja vaihtuu, kun hallituksen pitkäaikainen puheenjohtaja Osmo Soininvaara luopuu tehtävästään. Puheenjohtajana vuodesta 2017 asti toiminut Soininvaara on jo aikaisemmin ilmoittanut aikeistaan luopua puheenjohtajuudesta. Hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi on 2. toukokuuta valittu Atte Harjanne.

Valtiotieteen lisensiaatti Osmo Soininvaara on tehnyt pitkän ja merkittävän uran Helenin hallituksen jäsenenä, varapuheenjohtajana ja puheenjohtajana yhtiön toiminnan käynnistämisestä 1. tammikuuta 2015 lähtien. Yhtiökokous valitsi hänet hallituksen puheenjohtajaksi 1. lokakuuta 2017.

– Helenin hallituksen puheenjohtajuus on ollut kiehtova seikkailu. Viime vuosi oli vaikea, mutta hyvin yhtiö energiapolitiikan myrskyssä pärjäsi. Heleniä voi jo pitää Suomen vahvimpana energiayhtiönä. Fossiilienergia korvautuu vauhdilla päästöttömällä energialla, Soininvaara sanoo.

Soininvaara on hallituskausiensa aikana ollut mukana tekemässä Helenin kannalta merkittäviä päätöksiä muun muassa kivihiilen käytön lopettamisesta sekä investoinneista tuulivoimaan ja muuhun vähäpäästöiseen energiantuotantoon. Tänä aikana Helen on investoinut hiilineutraaliin energiaan yli 500 miljoonaa euroa, minkä ansiosta yhtiön hiilidioksidipäästöt vähenevät vuoteen 2025 mennessä vähintään 80 prosenttia vuoden 1990 tasosta. Soininvaaran aikana Helenin liikevaihto on kasvanut 746 miljoonasta eurosta vuonna 2015 1 785 miljoonaan euroon vuonna 2022. Lisäksi Helen on tutkitusti valtakunnan pidetyin energiayhtiö.

– On ollut ilo ja etuoikeus tutustua Odeen ja tehdä yhteistyötä Helenin toimitusjohtajana. Olen nauttinut työskentelystämme ja aivan erityisesti syvällisistä keskusteluistamme. Toimintaympäristössämme viime vuonna tapahtuneista äkillisistä muutoksista ja jo pidempään jatkuneesta energiamurroksesta huolimatta olemme määrätietoisesti kyenneet toteuttamaan puhtaan energian suuntaan kuljettavia ratkaisuja. Kiitän Osmoa omasta ja Helenin puolesta hänen pitkästä ja ansiokkaasta urastaan hallituksen puheenjohtajana, toteaa Helenin toimitusjohtaja Olli Sirkka.

Helenin hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittu Atte Harjanne on vihreiden kaupunginvaltuutettu ja toisen kauden kansanedustaja. Koulutukseltaan hän on diplomi-insinööri ja kauppatieteiden väitöskirjatutkija. Harjanne on työskennellyt muun muassa ilmastonmuutoksen vaikutusten tutkijana ja riskienhallintakonsulttina, ja hän toimi Helsingin seudun ympäristöpalveluiden hallituksen varapuheenjohtajana vuosina 2017–2019. Harjanne on ollut kesätyöntekijänä Helenin Hanasaaren voimalaitoksessa 2000-luvulla.

Lue lisää aiheesta

Helen