Uutinen / 11.5.2023

Helenin toimitusjohtaja Olli Sirkka Energiateollisuus ry:n hallituksen puheenjohtajaksi

Energiateollisuus ry:n liittokokous on valinnut järjestön hallituksen puheenjohtajaksi Helenin toimitusjohtaja Olli Sirkan.

– Suomi on selvinnyt energiakriisistä selvästi muuta Eurooppaa paremmin. Olemme kyenneet yhdessä asiakkaidemme kanssa takaamaan energian riittävyyden ja ottamaan samalla merkittäviä harppauksia kohti hiilineutraalia energiajärjestelmää. Energiateollisuus ry:n hallituksen puheenjohtajana haluan olla vauhdittamassa vihreää siirtymää ja varmistaa energian toimitusvarmuuden myös jatkossa. Kiitän järjestöä saamastani luottamuksesta, Olli Sirkka kommentoi valintaansa.

Energiateollisuus ry on energia-alan elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen etujärjestö, joka edustaa sähköä, kaasua, kaukolämpöä ja kaukojäähdytystä tuottavia, hankkivia, siirtäviä ja myyviä sekä niihin liittyviä palveluita tarjoavia yrityksiä.

– Energiajärjestelmässä on tapahtumassa valtava muutos ja ala investoi ennätystahtia. Tulemme ulos energiakriisistä edellä muuta Eurooppaa, joka on vielä pitkälti kiinni fossiilienergiassa ja maakaasussa. Suomelle on avautumassa historiallinen mahdollisuus houkutella teollisia investointeja puhtaan energiamme ansiosta, sanoo Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jukka Leskelä.

– Hiilineutraaliin energiajärjestelmään siirtyminen vaatii uusia ratkaisuja, kuten pienydinvoimaa. Suomen tulevalta hallitukselta tämä edellyttää sitoutumista konkreettisiin toimenpiteisiin pienydinvoiman edistämiseksi. Pienydinvoima on merkittävä keino lisätä polttoon perustumatonta, paikallista sähkön ja lämmön tuotantoa, joka takaa kohtuuhintaisen ja toimitusvarman energian Suomen kasvun pohjaksi, Sirkka toteaa.

Lue lisää aiheesta

Helen