Uutinen / 3.8.2023

Helen tuo xylo-rannekkeet JVG:n keikalle, lanseeraa äänikirjan perhetapahtumassa Seela Sellan kanssa sekä tarjoaa oppimateriaalit esi- ja alkuopetukseen

Helen jatkaa lasten ja nuorten energiakasvatusta uusien mielenkiintoisten tapahtumien merkeissä. Hyvää energiaa jakamassa -kampanja keskittyy nimensä mukaisesti positiivisen energian jakamiseen ihmiseltä ihmiselle.

Helenin kevään 2023 perhetapahtuma Helsingin Kattilahallissa keräsi lähes 2 000 osallistujaa tutustumaan energian maailmaan leikin kautta. Tapahtuma ja Helenin julkaisema Ellenin energiaseikkailu -lastenkirja saivat yleisön kiinnostumaan sekä runsaasti näkyvyyttä sekä perinteisessä että sosiaalisessa mediassa.  

Helenin lapsille ja nuorille suunnattu energiakasvatus saa toivottua jatkoa syksyllä 2023. Tällä kertaa kampanjan keskiössä on hyvän energian jakaminen ihmisille. Koska tulevaisuuden energiajärjestelmä vaatii toimiakseen ihmisten aktiivisuutta, on nuoret energiaosaajat tärkeä pitää mukana energian maailmassa.  

– Energiakeskustelu saattaa tuntua etenkin nuorista uhkaavalta, huolestuttavalta ja vaikealta. Haluamme tukea vanhempia, opettajia ja varhaiskasvatuksen ammattilaisia tuomalla lapsille ja nuorille helposti lähestyttävää tietoa ja ihmisläheistä keskustelua yhdistettynä positiiviseen energiaan, Helenin markkinointijohtaja Tanja Kaasinen kuvailee.  

Helen haluaa positiivista energiaa jakamalla poistaa nuorten kokemaa pelkoa ja ahdistusta energiamurrosta kohtaan – tieto yhdistettynä hyvään tunteeseen synnyttää ihmisissä positiivista energiaa. Helenin viisi kuukautta kestävän kampanjan tarkoituksena on sekä jakaa tietoa tulevaisuuden energiasta että innostaa tulevaisuuden energiantekijöitä.  

– Me Helenillä uskomme vahvasti, että ihmiset ovat vihreän siirtymän keskiössä, ja siksi heidät täytyy ottaa huomioon ja kannustaa mukaan energiatyöhön, Kaasinen kommentoi.  

 

Helen mukana mahdollistamassa JVG:n Suomen sädehtivintä keikkaa Helsingin Olympiastadionilla 12. elokuuta  

Jotta hyvää energiaa varmasti riittäisi kaikille, Helen kutsui Suomen energisimmän duon JVG:n jakamaan positiivista energiaa eteenpäin. JVG valikoitui Helenin kumppaniksi, sillä sekä Helen että JVG haluavat työskennellä nuorten tulevaisuuden puolesta ja jakaa toivoa tulevaan.  

Helen nostattaa JVG:n Helsingin Olympiastadionin keikan Vuodet ollu tuulisii uusiin sfääreihin xylo-rannekkeiden avulla. Helen ja JVG luovat yhdessä immersiivisen keikkakokemuksen, jossa yleisö on osa show'ta. Katsojille jaettavat xylo-valorannekkeet on valmistettu kierrätysmuovista, ja ne kierrätetään keikan jälkeen.   

– Xylo-rannekkeiden valoshow kuvastaa sitä, miten energia liikkuu lavan ja yleisön välillä. Keikalla JVG:n tähdet ja yleisö antavat ja saavat toisiltaan hyvää energiaa sekä rakentavat uniikin keikkakokemuksen yhdessä, Kaasinen kuvailee.  

Vastikään uusittu Olympiastadion on ottanut käyttöön monia Helenin uusia energiaratkaisuja matkallaan kohti hiilineutraalisuutta. Lisäksi Helenin avulla keikoilla perinteisesti käytettävää pyrotekniikkaa on vähemmän, ja sitä korvataan ympäristöystävällisemmillä valoilla, ledeillä ja lasereilla.  

– Lähdimme innoissamme luomaan tätä keikkakokemusta, joka on rakennettu bändin ja brändin yhteistyöllä. Esiintyjille on tärkeää kokea faniensa energia, ja rannekkeilla yleisö pääsee aivan uudella tavalla mukaan esityksen toteutukseen. Xylo-tekniikan avulla pystymme luomaan JVG:n tyylisen, energisen ja ainutlaatuisen keikkakokemuksen, JVG:n manageri Joonas Isopahkala PME Managementilta visioi.  

Tule mukaan valaisemaan Stadikka hyvällä energialla!   

 

Ellenin energiaseikkailu saatavilla äänikirjana Storytelin kautta – Helen ja Seela Sella purkavat lasten energiaa perhetapahtumassa Helsingin Olympiastadionilla 26. elokuuta  

Keväällä julkaistu Ellenin energiaseikkailu -lastenkirja tuo lapsille, lapsiperheille sekä kasvatuksen ja opetuksen ammattilaisille tietoa energiamurroksesta ja eri energialähteistä helposti ymmärrettävässä muodossa. Fyysisestä kirjasta on toivottu eri toteutusmuotoja – ja Helen ja Storytel vastasivat vanhempien toiveisiin.  

Ellenin energiaseikkailu -äänikirjan lukijana toimii Helenin tuttu energiakummi ja rakastettu konkarinäyttelijä Seela Sella. Äänikirja on kuunneltavissa äänikirjapalvelu Storytelissä 26.8. alkaen.  

– Storytelin valikoimaan kuuluu paljon lastenkirjallisuutta ja perheet ovatkin löytäneet palvelumme ilahduttavan hyvin. Kirjojen avulla opitaan uutta maailmasta ja Ellenin energiaseikkailu vastaa moneen kysymykseen innostavasti ja lapsen tasoisesti uteliaisuutta ruokkien. Äänikirjat houkuttelevat lapsia kirjallisuuden pariin uudella tavalla ja otammekin innolla Ellenin energiaseikkailun osaksi valikoimamme, Storytelin Suomen maajohtaja Tuuva Harjanne kommentoi.  

– Haluamme, että mahdollisimman monella vanhemmalla on helppo keino tutustuttaa lapsensa energian maailmaan. Meille on tärkeää, että Ellenin energiaseikkailu on saatavilla myös äänikirjana, jolloin sen voivat kuunnella myös ne, jotka eivät pääse lainaamaan sitä kirjastosta, Kaasinen kertoo.  

Äänikirjan lanseeraustapahtuma järjestetään Helsingin Olympiastadionilla 26. elokuuta. Tapahtumassa on mahdollisuus kuulla Ellenin tarina Seela Sellan lukemana. Tapahtuman juontaa tubettaja Jaakko Parkkali.  

Koko perheen energiaseikkailutapahtumassa lapset ja vanhemmat purkavat ja lataavat hyvää energiaa. Samalla he tutustuvat energiaan hauskasti leikkien ja pelaten.  

Tervetuloa leikkimään Ellenin energiamaailmaan!  

 

Syksyllä jaettavat oppimateriaalit tukevat varhaiskasvattajien ja opettajien työtä  

Tukeakseen opettajien tekemää tärkeää energiakasvatustyötä kouluissa Helen on koonnut Ellenin energiaseikkailu -kirjaan pohjautuvat oppimateriaalit esi- ja alkuopetukseen. Oppimateriaaleilla autetaan opettajia kertomaan lapsille kestävästä energiajärjestelmästä ja energialähteistä.  

Materiaalit sisältävät tehtävävihon, opettajan PowerPoint-esityksen ja ohjeet sekä taustatietoa. Materiaalit on tarkoitettu esiopetukseen ja 1.–2. luokille.  

Uudet materiaalit jaetaan syksyllä SubjectAid-materiaalipankin kautta, josta ne ovat opettajien tilattavissa maksutta.    
 

Miten osallistua?

  • JVG:n Vuodet ollu tuulisii -konsertti Helsingin Olympiastadionilla lauantaina 12. elokuuta 2023. Ovet aukeavat kello 17, JVG:n keikka kello 21.
  • Ellenin energiaseikkailu -äänikirjan lanseeraustapahtuma Helsingin Olympiastadionilla lauantaina 26. elokuuta 2023 kello 12 alkaen.
  • Oppimateriaalit ovat ladattavissa SubjectAid-alustalta syksyllä 2023. Materiaalit ovat maksuttomia.  
     

Tutustu Ellenin energiaseikkailuun Helenin verkkosivuilla: https://www.helen.fi/ellenin-energiaseikkailu

Lisätietoja:

Tanja Kaasinen
Head of Marketing, Helen Oy
tanja.kaasinen@helen.fi
Puh: +358406850801

Lue lisää tapahtumasta

Energiaseikkailu koko perheelle

Lue lisää aiheesta

Helen