Uutinen / 29.3.2023

Patolan lämpökeskuksen öljysäiliö uusitaan

Helsingin Patolassa sijaitsevan lämpökeskuksen öljysäiliö uusitaan vastaamaan lämmöntuotannon nykyisiä tarpeita. Muutostyöt käynnistyvät huhtikuussa, jolloin lähiympäristöön saattaa kantautua purkutöistä aiheutuvaa melua. Vanhan tilalle tuleva uusi säiliö on paikallaan marraskuun loppuun mennessä.

Muutostöiden ansiosta lämpökeskuksen öljysäiliön kapasiteetti lähes kymmenkertaistuu, mikä kasvattaa sen roolia kaukolämmön toimitus- ja huoltovarmuuden takaajana. Merkittävästi tilavampaa säiliötä tarvitsee täyttää aiempaa harvemmin, jolloin lämpökeskuksen ympärillä tapahtuva liikenne vähenee.

Patola toimii huippukuormalaitoksena, jonka avulla turvataan helsinkiläiskotien lämmitys myös kovimmilla talvipakkasilla ja häiriötilanteissa. Eri puolilla kaupunkia sijaitsevia lämpökeskuksia otetaan käyttöön tarpeen mukaan, ja niiden käyttöajat ovat käytännössä hyvin lyhyitä. Patolan lämpökeskus on ollut tähän asti toiminnassa alle 500 tuntia vuodessa.

Öljysäiliön uusimisen myötä Patolassa voidaan käyttää kevyttä polttoöljyä raskaan polttoöljyn sijaan. Helsingin lämpökeskusten öljysäiliöitä on modernisoitu viime vuosien aikana, ja Patola on Jakomäen ohella viimeinen kohde, joka siirtyy kevyen polttoöljyn käyttöön. Helenin lämpökeskuksissa käytetään energianlähteenä myös maakaasua.

Pahoittelemme muutostöistä mahdollisesti aiheutuvaa meluhaittaa.

Lue lisää aiheesta

Lämpö