Uutinen / 11.4.2024

Helen kehittää sähköisen liikenteen palveluaan – Helen Lataus osaksi Oma Helen -sovellusta

Helenin nopeasti kehittyvät digitaaliset palvelut täydentyvät sähköisen liikenteen osalta, kun tuomme julkisen latauspalvelun osaksi Oma Helen -sovellusta. Uudistuneen Helen Latauksen pilotointi aloitettiin Oma Helenissä reilu vuosi sitten valikoiduilla latauspisteillä. Nyt siirrymme pilotista tuotantoon ja tuomme kaikki Helenin julkisen latausverkoston 650 latauspistettä osaksi Oma Helen -sovellusta rullaavasti huhtikuun aikana. 

– Helen Lataus integroituu muutoksen myötä yhä tiiviimmin osaksi palveluvalikoimaamme ja samalla koko energiajärjestelmää. Tuomme julkisen latauksen osaksi Oma Heleniä, jotta asiakkaamme pystyvät asioimaan kanssamme yhdessä ja samassa kanavassa silloin, kun se heille parhaiten sopii. Julkisen latauksen siirtyminen Helenin omalle alustalle antaa meille mahdollisuuden kehittää tulevaisuudessa myös lataukseen liittyviä joustopalveluita, kertoo Helenin Asiakkuudet ja palvelut liiketoiminnasta vastaava johtaja Anu-Elina Hintsa.  

Sähköisen liikenteen suosio kasvussa  

Vuoden 2023 lopussa Suomen henkilöautokannasta lähes kahdeksan prosenttia oli sähköautoja, joista täyssähköautojen osuus oli 56 prosenttia. Täyssähköauto nousi loppuvuodesta 2023 uusien henkilöautojen rekisteröinneissä suosituimmaksi, joten tarve latausinfrastruktuurille ja -palveluille on suuri. Fossiilittoman tiekartan mukaan Suomessa voi olla jopa 700 000 sähköautoa vuoteen 2030 mennessä.  

Helenin julkiseen latausverkostoon kuuluu yli 650 latausasemaa pääkaupunkiseudulla ja valtateiden varsilla. Seuraavien vuosien aikana tavoittelemme satoja uusia latauspisteitä. Helenin julkinen latausverkosto tulee keskittymään pääkaupunkiseudulle sekä sen lähialueille ja tukee siten alueen autoilun vihreää siirtymää. Taloyhtiöiden ja yritysten latauspisteet säilyvät Virran alustalla, jonka kanssa yhteistyötä tiivistetään entisestään ja kehitetään palveluita yhä monipuolisempiin käyttötarkoituksiin.  

– Haluamme palvella sähköautoilevia asiakkaitamme entistä paremmin. Julkisen latausverkoston ja sähköautoilijoille suunnatun latauspalvelun lisäksi kehitämme ja toimitamme latausratkaisuja ja -palveluita taloyhtiöasiakkaille. Otamme digiloikan sähköautojen latausratkaisuissa lanseeraamalla uudistuvan Helen Latauksen, summaa Hintsa.  

Julkiset latauspisteet siirretään Virran alustalta Oma Heleniin rullaavasti huhtikuun aikana niin, että Tampereen eteläpuolella sijaitsevat laturit siirretään sovellukseen viikolla 16 ja Tampereen pohjoispuolella sijaitsevat laturit viikolla 17. 

Lue lisää aiheesta

Sähköinen liikenne