Uutinen / 2.1.2024

Kaukolämmön tuoteuudistus voimaan 1.1.2024 alkaen

Siirryimme kaukolämmön tuoteuudistuksen myötä vuoden alusta kuukausihintoihin, jotka päivittyvät jatkossa kaksi kertaa vuodessa tammi- ja heinäkuussa. Uudistuksen tavoitteena on vastata paremmin asiakkaidemme muuttuviin tarpeisiin sekä lisätä kaukolämmön hinnoittelun läpinäkyvyyttä ja yhdenmukaisuutta.

Kaukolämmön kokonaishinta muodostuu jatkossa perus- ja energiamaksuista. Perusmaksu määräytyy vuosittain tarkastettavan käyttötehon mukaan ja se pysyy vakiona aina vuoden kerrallaan. Asiakaskohtaisen perusmaksun hinta löytyy syyskuussa postitetusta ennusteraportista sekä jatkossa myös Oma Helen- ja Yritys Helen -palveluista. Perusmaksun avulla varmistamme häiriöttömän lämmön toimituksen ja huolehdimme siitä, että lämpöä riittää kaikille kylmimmilläkin pakkasilla.

Kuukausittain vaihtuva energiamaksu perustuu käytettyyn lämpöenergiaan ja sen hintaan. Mitä enemmän kiinteistöä lämmitetään ja lämmintä käyttövettä käytetään, sitä enemmän lämpöenergiaa kuluu. Energiamaksun heinä–joulukuun 2024 hintaennuste vahvistetaan ja tammi–kesäkuun 2025 hintaennuste julkaistaan toukokuussa 2024.

Siirrymme kohti hiilineutraalia lämmöntuotantoa, joka perustuu yhä vahvemmin uusiutuvan biomassan sekä erilaisten hukka- ja ympäristölämpöjen hyödyntämiseen. Lisäämme tulevina vuosina myös sähkökattiloiden käyttöä.

Lue lisää aiheesta

Lämpö Helen Taloyhtiöt