Yritysten laskutus

Suurimmalla osalla sähköasiakkaistamme on jo etäluettavat mittarit. Siten he ovat lukemalaskun piirissä. Kaukolämmön laskutus taas perustuu toteutuneeseen energiankulutukseen ja kiinteään vesivirtamaksuun.

Sähkön laskutus

Mittaamme yrityksesi kulutuksen etäluettavalla sähkömittarilla tunneittain. Näet koko laskutusjakson kulutuksen laskussa ja laskuerittelyssä. Laskujen suuruus vaihtelee toteutuneen sähkönkäytön mukaan.

Etäluettavat käyttöpaikat ovat lukemalaskutuksessa. Yrityksesi maksaa tällöin sähkönkäytöstä vain kulutuksen mukaan. Jos käyttöpaikka on Helsingin ulkopuolella, eikä se ole vielä etäluennassa, voit ilmoittaa yrityksesi lukemalaskutukseen ja ilmoittaa mittarilukemat kuukausittain verkkoyhtiölle itse. Ilmoita lukemalaskutukseen siirtymisestä myös asiakaspalveluumme.


Kaukolämmön laskutus

Kaukolämmön hinta tulee vuoden 2024 alusta alkaen muodostumaan kiinteästä perusmaksusta sekä energiamaksusta, jonka hinnat päivitetään kuuden kuukauden välein vuodeksi kerrallaan.

Energiamaksu 

Energiamaksu määräytyy kuukausikulutuksen ja energiahinnan mukaan. Energiamaksu vaihtuu joka kuukausi ja uudet hinnat päivitetään aina tammikuussa 1.1. ja heinäkuussa 1.7. vuodeksi kerrallaan. Muutoksella korvataan aikaisemmin käytössä ollut neljä kertaa vuodessa päivittynyt kausihinta.

Energiamaksu perustuu käyttämääsi lämpöenergiaan ja sen hintaan. Mitä enemmän kiinteistöä lämmitetään ja lämmintä käyttövettä käytetään, sitä enemmän lämmitysenergiaa kuluu. Energiamaksu lasketaan kertomalla tämä kulutus kuluvan kuukauden energianhinnalla.

Perusmaksu

Perusmaksu korvaa nykyisin käytössä olevan vesivirtamaksun.

Jatkossa perusmaksun suuruus määräytyy edellisen 36 kuukauden 1.10.–31.3. välisellä ajalla mitatun suurimman vuorokauden keskitehon perusteella.

Perusmaksu on kuukausimaksu, jonka suuruus tarkistetaan kerran vuodessa. Tarkistus tehdään lämmityskauden jälkeen ja mahdollisesti päivittyvä perusmaksu tulee voimaan 1.7. alkaen. Uudistuksessa perusmaksujen kokonaismäärään ei tule muutosta.

Perusmaksussa huomioidaan myös asiakaskohtainen energiatehokkuusvaikutus, joka määräytyy kiinteistöstä palaavan kaukolämpöveden keskilämpötilan mukaan. Mikäli kerroin on 1, sillä ei ole vaikutusta perusmaksuun.

Katso ajankohtaiset hinnat

Rahoitusmahdollisuudet

Tarjoamme rahoitusta yrityksen energiainvestointeihin. Energiarahoituksella voit toteuttaa helposti ja joustavasti esimerkiksi aurinkosähköjärjestelmän, kaukolämpö- tai jäähdytysliittymän.

Kysy lisää myyjältäsi