• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää
Aurinkoenergia

Aurinkosähköä odotettua enemmän

  • 2020-11-06

Vantaalaisen Lasse Tuomalan omakotitalon katolle asennettiin Helenin aurinkopaneelit. Parasta uuden järjestelmän asennuksessa on Tuomalan mukaan ollut se, kuinka paljon se tuottaa sähköä.

Lasse Tuomalan omakotitaloon Vantaan Kylmäojalla on tehty kattavia remontteja. Uusittujen listalla ovat muun muassa sähköt, vesijohdot ja ikkunat. Lisäksi Tuomala on hankkinut taloon jälkikäteen maalämmön ja viimeisimpänä Helenin aurinkosähköjärjestelmän.

– Ekologisuus on syy, minkä takia otin maalämmön sekä nämä aurinkopaneelit. Olisi kiva, että lapsille jäisi jotain ympäristöä jäljelle.

Idean aurinkoenergiaan Tuomala sai aikuiselta tyttäreltään, joka oli hankkinut Helenin aurinkopaneelit omaan taloonsa.

– Tutustuin järjestelmään hänen luonaan, mutta arvelin silloin, ettei sellainen sovi tähän meidän taloon.

Kartoituskäynnillä yllävä tieto

Vuotta myöhemmin Tuomala päätti vielä varmistaa asian ja tilasi Heleniltä kartoituskäynnin. Kartoituksessa selvisi, että katon ilmansuunta onkin aurinkopaneeleille todella hyvä. Myyjä kertoi samalla Helenin virtuaaliakusta.

– Ylijäävä sähkö menee virtuaaliakkuun varastoon myöhempää käyttöä varten.

20200916_tuomala_valokuva5_653x435.jpg

Aurinkopaneelit ovat komistaneet Tuomalan kattoa kahden kuukauden ajan. Tuomala on tyytyväinen Helenin kanssa tehtyyn projektiin.

– Tiesin suunnilleen, mitä voisin odottaa, mutta mielestäni tämä on hurjaa tuottoa. Parasta on ollutkin se, että tämä tuottaa niin paljon.

Avainsanat

aurinko

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Aurinkopaneelien asennuksessa ilmansuunnalla on väliä

Etelään suunnattu kalteva harjakatto on ihanteellinen paikka aurinkopaneeleille, mutta paneelit tuottavat sähköä hyvin myös muun tyyppisillä katoilla. Lue asiantuntijan suositukset aurinkopaneelien hankintaan erilaisille katoille ja katso esimerkit Helenin asentamista aurinkosähköjärjestelmistä.

7 + 1 asiaa, jotka sinun tulisi tietää, kun aiot hankkia aurinkopaneelit

Aurinkopaneelikaupoille ei kannata suunnata hötkyillen. Tekemällä pohjatyöt kunnolla varmistat, että saat juuri sinun tarpeisiisi mitoitetun järjestelmän etkä maksa turhasta.

Aurinko – kaikki mitä olet halunnut tietää auringosta – ja vähän enemmänkin

Aurinko on aurinkokuntamme keskipiste ja elämän ehto maapallolla. Joka 1,5 miljoonasosasekunti se tuottaa enemmän energiaa, kuin ihmiskunta kuluttaa vuodessa.