• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää
Vinkit

Mittaamalla mestariksi

  • Teksti: Irma Ahlgrén
  • 2016-12-19
Mitä yksityiskohtaisempaa tietoa saat energian kulutuksestasi, sitä helpommin voit myös tehostaa energian käyttöäsi ja pienentää sähkölaskuasi.

Heleniltä saat välineitä mittaamiseen.

Säästämällä kulutuksessasi teet myös ilmastoteon. Kannattaa luottaa mieluummin tarkkaan, mitattuun tietoon kuin mututuntumaan. Mittaustietojen tarkastelu ei ole hankalaa, ja autamme sinua kulutustietojen tulkinnassa. Mitatun tiedon seuraamisesta ja hyödyntämisestä voit saada rutiinin, joka lisää arjen itsenäisyyttäsi ja päätöksentekokykyäsi.

Mitä mittaustietoa voit saada?

Sähkölaskullasi saat tiedon kulutuksestasi kuukausitasolla. Kulutustietoja kannattaa kuitenkin katsoa tarkemmin, ja tuntimittaustiedot ovat saatavillasi Oma Helen -palvelussamme.Taloyhtiön edustajana voit tarkastella taloyhtiönne kaukolämmön ja sähkön kulutustietoja asiointipalvelussamme.

Mitä muuta voit mitata?

Sähkönmyynnin asiakkaanamme voit hyödyntää asiakasetuasi ja mitata kotonasi paitsi yksittäisten sähkölaitteiden kulutusta myös huoneilman suhteellista kosteutta, hiilidioksidi- tai radonpitoisuutta. Pintalämpötilamittarilla voit etsiä mahdollisia lämpövuodon paikkoja tai mitata esimerkiksi lattialämmityksen lämpötiloja. Lainaamme myös rakenneilmaisinta, jotta välttyisit poraamasta väärään kohtaan kun kiinnität tauluja seinään.

Uusi sähkösopimus

Tutustu sähkösopimuksiimme ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

Katso sähkön hinnat ja tee sähkösopimus

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  • Vinkit

Uusi kuivaus­rumpu säästää sähköä

Kuivausrumpu on kylppärin kotiapulainen. Pyykin kuivaamisen lisäksi se kerää talteen vaatenukan, joka muuten kertyisi villakoirina sängyn alle. Lue kuivausrummun sähkönkulutuksesta ja sen energiatehokkaasta käytöstä! 

Hyvää ruokaa energiatehokkaasti

Arkiruoan valmistuksessa ei välttämättä aina ehdi miettimään omien valintojensa ja toimintatapojensa taloudellisuutta tai ympäristöystävällisyyttä. Energiatehokkuus keittiössä on pieniä arjen tekoja ja kestäviä valintoja.

Raikas sisäilma ja Ilmanvaihdon energiatehokkuus

Raikas sisäilma ja riittävä ilmanvaihto ovat asumisterveyden ja rakenteiden kunnon kannalta tärkeitä. Jopa kolmannes kiinteistön kokonaiskulutuksesta syntyy ilmanvaihdon kautta. Lämmityksen ja ilmanvaihdon säädöillä ja niihin liittyvillä toimenpiteillä pienennät energialaskuasi tehokkaimmin.