Artikkeli / 25.6.2024

Milloin on hyvä aika tehdä määräaikainen sähkösopimus?

Sähkön hinnan vaihtelu voi tehdä määräaikaisen ja kiinteähintaisen sähkösopimuksen solmimisen ajankohdan valinnasta haastavaa. Onko kiinteähintaisen sähkösopimuksen tilausajankohdalla merkitystä, ja kannattaako valita lyhyempi vai pidempi sopimus? Valinnan helpottamiseksi käymme tässä artikkelissa läpi viisi yleistä väittämää määräaikaisista ja kiinteähintaisista sähkösopimuksista.

Väittämä 1: Kesä on aina paras aika solmia kiinteähintainen sähkösopimus

Nykyään sähkön hintavaihtelut voivat olla merkittäviä vuodenajasta riippumatta. Perinteisesti kesää pidetään kuitenkin hyvänä aikana solmia kiinteähintainen sähkösopimus, sillä silloin sähkön hinta on yleensä alhaisempi. Pörssisähköasiakkaana kannattaa myös huomioida, että mikäli haluat hyötyä mahdollisesti edullisemmista kesäajan energiahinnoista, voit sopia määräaikaisen kiinteähintaisen sähkösopimuksen astumaan voimaan vasta syksyllä.

Väittämä 2: Kiinteähintaisen sopimuksen solmiminen kesällä ei kannata, koska pörssisähkön hinta on kesällä yleensä matala

Kesällä pörssisähkön hinta voi olla matalampi, mikä tekee kesästä hyvän ajankohdan solmia kiinteähintainen sähkösopimus. Sähkönkulutus on pienempää mm. lämmitystarpeen vähenemisen vuoksi. Tällöin sähkön hinta voi laskea, koska kysyntä vähenee, mutta tarjonta pysyy samana. Kiinteähintaisen sopimuksen solmiminen kesällä voi suojata talven hintapiikeiltä, jolloin sähkönkulutus ja -hinta yleensä nousevat.

Väittämä 3: Markkinahintainen pörssisähkösopimus on edullisempi kuin kiinteähintainen sopimus

Pörssisähkö voi olla edullisempi vaihtoehto, erityisesti silloin kun sähkön markkinahinta on alhainen. Hinnanvaihtelut voivat olla suuria, jolloin on hyvä arvioida omaa sähkönkäyttöä ja tehdä päätös sopivasta sähkösopimuksesta sen mukaisesti. Tähän saa apua sähkösopimuksen valinta-apuristamme. Mikäli haluat huolettomuutta ja ennustettavuutta, etkä halua seurata sähkön hintaa ja omaa kulutusta tuntitasolla, kiinteähintainen sopimus on hyvä valinta.

Suosittu vaihtoehto on myös Valttisähkö, jossa on mahdollisuus yhdistää kiinteähintaisen ja tuntihinnoitellun pörssisähkön hyötyjä. Hintojen seuranta on helppoa Oma Helen -palvelussa.

Väittämä 4: Määräaikaisella kiinteähintaisella sopimuksella saat mielenrauhaa

Kun teet määräaikaisen kiinteähintaisen sopimuksen, sinun ei tarvitse seurata sähkön hintoja ja voit keskittyä muihin tärkeisiin asioihin. Määräaikainen sähkösopimus on helppo ja huoleton valinta – sinun ei tarvitse huolehtia mahdollisista sähkön korkeista hintapiikeistä, jolloin saat mielenrauhaa ja oman talouden hallinta on helpompaa. Mikäli sinulla on jonkin verran halua ja mahdollisuutta seurata hintoja ja ajoittaa sähkön käyttöä, hyvä vaihtoehto on kiinteähintaisen- ja pörssisähkön yhdistelmä Valttisähkö.

Väittämä 5: Juuri minulle sopivan sähkösopimuksen valinta on liian hankalaa ja aikaa vievää

Monet kokevat sähkösopimusten vertailun monimutkaiseksi ja aikaa vieväksi. Määräaikainen ja kiinteähintainen sopimus tarjoaa helpon ratkaisun, sillä se takaa vakaan hinnan koko sopimuskauden ajan ilman yllätyksiä. Löydät kaikki sähkösopimuksemme täältä. Mikäli itselle sopivan sähkösopimuksen valinta tuntuu hankalalta, voit käyttää apuna sähkösopimuksen valinta-apuriamme.

Vertaile sähkösopimuksia ja valitse omaan sähkönkulutukseesi sopivin vaihtoehto.

Tutustu sähkösopimuksiimme

Etkö tiedä, mikä on juuri sinulle paras valinta? Sähkösopimuksen valinta-apurimme auttaa!

Kokeile apuria