Blogi / 19.12.2016

Biomassaa Hanasaareen ja Salmisaareen?

Kaupunginvaltuusto päättää vuonna 2015, rakennetaanko Vuosaareen uusi biopolttoaineita hyödyntävä voimalaitos vai toteutetaanko Hanasaaren ja Salmisaaren voimalaitoksilla muutosinvestoinnit biopolttoaineen osuuden kasvattamiseksi.

Teksti: Pirjo Jantunen

Viime viikolla kerroimme Vuosaaren monipolttoainevoimalaitoksen suunnittelutyöstä. Uuden voimalaitoksen suunnittelun lisäksi selvitämme parhaillaan, voisimmeko saavuttaa uusiutuvien energianlähteiden lisäämistavoitteemme nykyisillä voimalaitoksilla.

Uusiutuvaa energiaa Hanasaareen ja Salmisaareen

Kehitysohjelman toteuttamisen toinen vaihtoehto on ryhtyä polttamaan biomassaa nykyisillä voimalaitoksilla. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Hanasaaressa ja Salmisaaressa poltettaisiin kivihiilen joukossa noin 40 prosenttia biomassaa. Biomassa voisi olla puupellettejä tai paahdettua biomassaa – selvittelemme eri vaihtoehtojen hyviä ja huonoja puolia parhaillaan.

Koska Hanasaaren ja Salmisaaren voimalaitokset on rakennettu kivihiiltä varten, vaatii biomassan polttaminen suurissa määrissä muutoksia voimalaitoksiin. Tällä hetkellä hankimme voimalaitoksella toteutettavilla koepoltoilla lisätietoa siitä, miten puupelletit palaisivat Hanasaaren voimalaitoksessa.

…vai sittenkin biokaasua Vuosaareen?

Selvitämme myös vaihtoehtoa rakentaa biojalostamo, jonka tuottama biokaasu voisi korvata maakaasua Vuosaaressa. Biokaasun valmistuksessa on tarkoitus käyttää metsähaketta ja puunkuorta. Hankkeessa valmistellaan tällä hetkellä investontipäätöstä, lue lisää tiedotteesta.

Kerromme blogissa lähiviikkojen aikana tarkemmin pelletistä, paahdetusta biomassasta eli biohiilestä ja hakkeesta. Mikä vaihtoehdoista on sinun suosikkisi?

Lue lisää aiheesta

Hiilineutraalisuus Lämpö