• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää

Energianeuvonnan uusia tuulia

Helsingin Energian energianeuvonnalla on yli satavuotiset perinteet. Neuvontaa on annettu siitä lähtien, kun ensimmäiset sähkölaitteet alkoivat yleistyä kodeissa. Tuolloin neuvonnan painopiste oli uusien laitteiden käytön opastuksessa.

1970-luvulle tultaessa energiansäästön päämotiivina oli kallis energian hinta, jota öljykriisi ruokki. 1990-luku oli globaalien ympäristöongelmien tiedostamisen vuosikymmen, jolloin myös energiakysymykset nousivat otsikoihin.

Myös lämpö on energiaa.

Helsingin Energian vahvuus ilmastohaasteessa on energiatehokkuus. Se on useimmiten nopein ja kustannustehokkain keino ilmastonmuutoksen hillinnässä.

Sähköä, lämpöä ja jäähdytystä tuotetaan Helsingissä maailman korkeimmalla hyötysuhteella. Kehitysohjelma kohti hiilineutraalia energiantuotantoa jatkaa tätä pitkäjänteistä työtä. Toisessa päässä ketjua on energian järkevä käyttö kodeissa. Siihen haluamme jatkossakin panostaa tarjoamalla sekä neuvoja että aivan uusia energiaratkaisuja myös koteihin.

Maailma ympärillä muuttuu ja me muutumme siinä mukana. Energiatehokkuutta ei pidä ajatella yksipuolisesti vain loppukäytön tai tuotannon näkökulmasta, vaan sitä tulee tarkastella koko energiaketjussa: tuotanto–siirto–kulutus, kokonaistehokkuus huomioiden. Tämä on uudistetun energianeuvonnan ja -näyttelyn keskeinen teema. Uskon, että näyttelystä löytyy kaikille jotain entistä kattavammin.

Tervetuloa tutustumaan energianäyttelyymme Kampin Sähkötaloon! Uudistuneen energianäyttelyn avajaisia vietetään lauantaina 23.3. klo 10–15. 

 

Teksti on julkaistu myös Helen-lehdessä 1/2013.

Rauno Tolonen

Rauno Tolonen

Rauno Tolonen on energiatehokkuuden puolestapuhuja. Hän etsii ratkaisuja, joista hyötyvät niin kuluttajat kuin energiayrityskin – ympäristöä unohtamatta. Vapaa-ajallaan Rauno lataa akkuja kalastuksen parissa, vaikka tiedostaakin ettei vetouistelu ole niitä kaikkein energiatehokkaimpia tapoja kalastaa.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Energiatehokkuus on yhä avainasemassa

Helsingin Energian kehitysohjelmasta puhuttaessa huomio on nyt siinä mitä uusiutuvaa energialähdettä tulevaisuudessa käytetään, kuinka paljon ja missä voimalaitoksessa. Välillä on hyvä muistuttaa myös siitä, että energiatehokkuus on globaalisti ja Helsingin Energialle yhä se kaikkein tärkein keino ilmastohaasteeseen vastaamisessa.
  • 19.12.2016

Älykästä kaupunkienergiaa ilman nollapäästöistä rakentamista

Kehityspäällikkö Jouni Kivirinne Helsingin Energiasta haastoi Tampereen Energiamessuilla ajatuksen nollapäästöisestä rakentamisesta kaupunkiolosuhteissa.  Hän kysyi, mitä lisäarvoa säädösohjattu paikallisesti tuotettu energia toisi kansantaloudelle tiiviisti rakennetussa energiaviisaassa kaupunkiympäristössä.

  • 19.12.2016

Matkaa hiilineutraaliuteen: 3 500 000 000 askelta

Tässä blogissa kerrotaan Helsingin Energian matkasta kohti hiilineutraalia tulevaisuutta. Olemme jo esitelleet monia keinoja, joiden avulla aiomme vähentää päästöjä. Mutta miten pitkä matka hiilineutraaliuteen oikeastaan onkaan? Kuinka paljon päästöjä meillä on vähennettävänä?