• Sähkökatko Hermannin, Sörnäisten ja Vallilan alueella on päättynyt Lue lisää

Ehdota paikkaa uudelle aurinkovoimalalle!

Suvilahden aurinkovoimalan paneelit on loppuunmyyty. Vilkas kysyntä yllätti meidät positiivisesti, on hienoa huomata miten moni haluaa konkreettisesti edistää aurinkosähkön tuotantoa Helsingissä.

Olemme jo aloittaneet seuraavan aurinkovoimalan suunnittelun ja löytäneet joitain sijoitusvaihtoehtoja uudelle voimalalle. Onko sinulla tiedossa hyviä paikkoja? Kerro ne meille postauksen kommenttikentässä!

Suomen suurin aurinkovoimala Suvilahteen

Suomen suurin aurinkovoimala on rakenteilla ja valmistuu Suvilahteen keväällä 2015. Voimalan teho on 339 kW ja arvioitu vuosituotanto 275 MWh. Suvilahden aurinkovoimala kasvattaa koko Suomen verkkoon kytketyn aurinkosähkön määrää yli 10 prosentilla. Seuraa hankkeen etenemistä Twitterissä #aurinkovoimala ja Facebookissa. Jos jäit vielä ilman paneelia, käy jättämässä yhteystietosi verkkosivuillamme, niin saat ensimmäisenä tiedon, kun uudet paneelit tulevat myyntiin.

Pirjo Jantunen

Pirjo Jantunen

Pirjo Jantunen kehittää Helenissä energiaratkaisuja, jotka parantavat kiinteistöjen energiatehokkuutta ja vähentävät hiilidioksidipäästöjä. Hän uskoo, että ilmastokriisi ratkaistaan teknologian ja ihmisten yhteistyöllä. Pirjon mielestä parasta vastapainoa työlle on ratsastus ja pesäpallo.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Haluaisitko palasen aurinkovoimalasta?

Rakennamme Suvilahteen, sähköaseman katolle ensimmäisen kaupunkilaisten aurinkovoimalaitoksen. Sinulla on mahdollisuus hankkia voimalasta nimikkopaneeli itsellesi!

Säätövoimaa Suvilahden aurinkovoimalasta

Suvilahden aurinkovoimalan nimikkopaneelit tulivat julkiseen myyntiin tänään, vaikka päivä sen kuin lyhenee. Usein kuuleekin sanottavan, etteivät aurinkopaneelit tuota pimeässä ja kylmässä pohjolassa. Auringosta saadaan kuitenkin kulutuksen ja tuotannon tasapainottavaa säätövoimaa.

Aurinkoenergia – ihan parasta!

Mäkelän perhe hankki talonsa katolle oman aurinkovoimalan. Katso videolta miten asennus sujui!