• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää

Huomisen energiajohtajien puheenjohtajana

  • 2016-12-19
Eipä siistiä: minut valittiin Maailman energianeuvoston (World Energy Council, WEC) Future Energy Leaders -ohjelman puheenjohtajaksi.
Huomisen energiajohtajien puheenjohtajana

Teksti: Pirjo Jantunen

Future Energy Leaders -ohjelma, tuttavallisemmin FEL-100, on nuorille energia-alan ammattilaisille suunnattu verkosto, jonka tavoitteena on kehittää jäsentensä osaamista ja näkemyksiä, auttaa heitä verkostoitumaan sekä kasvattaa energia-alan johtajia. Verkoston kautta pääsee mukaan muun muassa WEC:n työryhmiin ja tapahtumiin, ja tätä kautta seuraamaan hyvin läheltä maailmanlaajuista energiakeskustelua.

Olen ollut verkostossa mukana reilut kaksi vuotta. Helenissä työ pyörii usein hyvin paikallisten kysymysten ympärillä, ja FEL-100:n kautta olen saanut globaalia näkökulmaa energia-alaan. Meillä Helsingissä lyhyetkin sähkökatkot pääsevät uutisiin, kun maailmassa on 1,2 miljardia ihmistä ilman sähköä. Omat ongelmat saavat perspektiiviä, mutta myös uusia ratkaisuideoita.

Mitä puheenjohtajuus käytännössä tarkoittaa? En tiedä vielä, sillä verkostolla ei ole aiemmin ollut puheenjohtajaa. Parhaillaan yhdessä muiden hallituksen jäsenten kanssa valitsemme uusia jäseniä verkostoon, suunnittelemme aiheita työryhmille ja pohdimme ohjelmaa syksyn FEL-Summittiin. Seuraavat kolme vuotta tuovat varmasti tullessaan paljon työtä, mutta myös mahdollisuuksia, joista en ole osannut haaveillakaan.

Energia-ala kohtaa parhaillaan, tulevaisuudesta puhumattakaan, suuria haasteita. Ilmastonmuutos, uusiutuvien ja uusiutumattomien luonnonvarojen riittävyys, vesipula, päästöt… Näihin ongelmiin ei ole vain yhtä ratkaisua, ja niiden selvittäminen vaatii uutta ajattelua.

Uutta ajattelua, uusia ideoita ja intoa kestävän energiatulevaisuuden rakentamiseen löytyy nuorilta. Haastan sinut ottamaan tulevaisuuden lupaukset mukaan toiminnan kehittämiseen. Voit aloittaa helposti vaikka kysymällä siltä kesätyöntekijältä, kuinka hän hoitaisi homman.

Energia-ala ei ole tunnettu nuorekkuudesta ja dynaamisuudesta. Vielä.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  • 19.12.2016

Tulevaisuuden energiajohtajien visio

Sain olla mukana valmistelemassa Maailman energianeuvoston (World Energy Council, WEC) Future Energy Leaders -yhteisön näkemystä tulevaisuudesta. Visio julkaistiin viime viikolla World Energy Congressissa Istanbulissa.
  • 19.12.2016

Sähkölämmittäjän vinkit energiansäästöön

Eristä ja säädä, siinä Panu Oksmanin tärkeimmät vinkit kaikille omakotitalossa asuville.
  • 19.12.2016

Teekkarista työn ohella tohtoriksi

Onko työn ja opiskelun yhdistäminen energia-alalla mahdollista?