• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää

Urbaania energiaa

Munkkisaaressa asuintalojen kainalossa sijaitseva lämpökeskus saa taidetta pintaansa.
Urbaania energiaa

Munkkisaaren lämpökeskukseen toteutettava taideprojekti on Lämpöä liikkeellä –ideakilpailun tulosta. Aalto-yliopiston tilasuunnittelun maisteriohjelmassa opiskelevan Matti Mikkilän teos Urban Energy on toteutussuunnittelun edetessä kehittynyt: alun perin maalattavaksi suunniteltu teos on tarkoitus toteuttaa haponkestävin teräslevyin. Niihin kuva toteutetaan eri kokoisina reikäpikseleinä. Teräslevyillä toteutettuna teoksesta saadaan kestävämpi ja paremmin ympäristöön sopiva. Työ on myös laajentunut kattamaan myös rakenteilla olevan vaahtosammutuskontin julkisivun.

Taideteoksen toteutus tehdään yhteistyössä taiteilijan Matti Mikkilän ja lämpökeskuksen arkkitehti- ja rakennussuunnittelusta vastaavan arkkitehdin Risto Virkkusen kanssa.

Taideprojekti on osa lämpökeskuksen modernisointia, jonka yhteydessä vähennetään lämpökeskuksen ympäristöhaittoja ja uusitaan laitoksen tekniikkaa. Kun taideteos on osa rakennusta, sen toteuttamiseen tarvitaan asianmukaiset luvat: myönteinen päätös kaupunkikuvaneuvottelukunnalta ja rakennuslupa. Helsingin kaupungin rakennusvalvontavirasto on myöntänyt hankkeelle toimenpideluvan ja tavoitteena on, että Urgan Energy –teos on kaikkien kaupunkilaisten katsottavissa Munkkisaaressa kesällä 2016.

Kaukolämpöä näkyväksi tekevä, Energiateollisuus ry:n ja Humanistisen ammattikorkeakoulun Humakin järjestämä kilpailu Lämpöä liikkeellä järjestettiin vuosi sitten ja voittajat julkistettiin maaliskuussa 2015.

 

Urbaania energiaa

Taiteilijan näkemys kilpailun voittaneessa työssä.

Juhani Aaltonen

Juhani Aaltonen

Juhani Aaltonen on aina ollut kiinnostunut ympäristöasioista, mikä toi hänet kaukolämmön ja -jäähdytyksen pariin. Hänen tehtävänään on varmistaa, että lämpöä riittää myös talvipakkasilla ja että kaukolämmöllä parannetaan jatkossakin kaupunki-ilman laatua. Juhanin kiinnostus lämmittämiseen heräsi jo alle kouluikäisenä, kun hänen kotitaloaan lämmitettiin aurinkoenergian ja öljyn yhdistelmällä.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  • 19.12.2016

Minä en kannata vastakkainasettelua, kannatatko sinä?

Energiakeskustelun arvoilmapiiri on selkeästi muuttunut. Yhä useampi kaipaa muutosta, nopeasti.
  • 19.12.2016

Vuoden energiaopiskelija: energiasta lähestyttävämpää!

Vuoden energiaopiskelijaksi valittiin taloustiedettä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa opiskeleva Lotta Punkanen. Palkinnon myönsi Helsingin Energia yhdessä Universumin kanssa.

  • 19.12.2016

Megawatteja ja hattivatteja

Myönnän. Megawatit ovat minulle vaikeita, muodottomia kuin Muumimaailman hattivatit. Joku luku megawatteina ei kerro minulle mitään.