• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää

Earth Hour – henkilökohtainen haaste

WWF:n koordinoima maailmanlaajuinen Earth Hour -ilmastotapahtuma järjestetään nyt Suomessa kahdeksatta kertaa, ja Helen on tälläkin kertaa mukana. Helenin tavoitteena on hiilineutraalius 2050, joten meidän tavoitteemme ovat kampanjan suhteen yhteneväiset.
Earth Hour – henkilökohtainen haaste

Rauno Tolonen ja kalansaalis.

Tällä kertaa Helenissä ei vain sammutella symbolisesti valoja, vaan aktivoidaan työntekijöitä osallistumaan omalla panoksellaan tapahtuman teemaan, joka on kynttiläillallinen ilmastoystävällisen ruuan äärellä.

Teema on minullekin haaste, sillä tiedostan kiusallisesti, että henkilökohtainen hiilijalanjälkeni ruuan suhteen on yhä aivan liian suuri.

Kun mietin romanttisen illan menua, ensimmäisenä tulee mieleen herkullinen pippuripihvi hyvän punaviinin kera. Toki molemmat luomuna, mutta se ei paljon auta isossa kuvassa. Lihalle pitää löytyä nyt vaihtoehto.

Onneksi apuun tulee rakas harrastukseni, kalastus. Pakastimesta löytyy itse pyytämääni haukea, joka on merkitty WWF:n kalaoppaassakin vihreällä merkillä. Tässä kohtaa moni nyrpistää kuitenkin nenäänsä ja toteaa, että pyh, hauki, eihän se ole edes kala, saatikka ainesta romanttiselle illalliselle. Vaimoni mielestä kuitenkin minun valmistamani hauki on parasta kalaruokaa, mitä hän on koskaan maistanut ja menee jopa pippuripihvin edelle. Tämä riittää minulle, ja tähän ilmastohaasteeseen on lopultakin helppo ja nautinnollista vastata.

Kannustan kaikkia osallistumaan Earth Hour:iin huomenna, lauantaina, oman ilmastoystävällisen kynttiläillallisen merkeissä!

Järkevä energiankäyttö on suositeltavaa muulloinkin kuin Earth Hour -iltana. Helsingin energiankulutusta (sähkö, lämpö ja jäähdytys) voit seurata helen.fi-etusivulta.

Rauno Tolonen

Rauno Tolonen

Rauno Tolonen on energiatehokkuuden puolestapuhuja. Hän etsii ratkaisuja, joista hyötyvät niin kuluttajat kuin energiayrityskin – ympäristöä unohtamatta. Vapaa-ajallaan Rauno lataa akkuja kalastuksen parissa, vaikka tiedostaakin ettei vetouistelu ole niitä kaikkein energiatehokkaimpia tapoja kalastaa.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Earth Hourin hengessä

Taitaa olla jo yhdeksäs kerta, kun osallistun WWF:n maailmanlaajuiseen Earth Hour -tapahtumaan ja kannan korteni kekoon ilmaston puolesta. Tällä kertaa aion tehdä vielä konkreettisemman teon ilmastopäästöjen vähentämiseksi kuin pelkän valojen sammuttelun kynttiläillallisen kera.

  • 19.12.2016

Äänestä vuoden ilmastotekoa!

Helen lisää merkittävästi uusiutuvan energian tuotantoa. Salmisaaren ja Hanasaaren voimalaitoksissa poltetaan jo puupellettejä hiilen joukossa. Salmisaaren öljylämpölaitoksen korvaamista pellettilämpölaitoksella suunnitellaan. Asiakkailla on myös mahdollisuus vaikuttaa uusiutuvan energian tuotannon lisäämiseen. Olemme mukana Vuoden ilmastoteko 2016 -kilpailussa – käy äänestämässä!
  • 19.12.2016

Uusiutuva kaukolämpö tulee!

Tarjoamme ensimmäisenä Suomessa kerrostalossa asuville kaukolämmön käyttäjille mahdollisuuden vaikuttaa käyttämänsä kaukolämmön energianlähteeseen.