Helikopterilennolla auringonlaskun jälkeen

Kaukolämpöverkkoa kuvattiin lämpökameralla Helsingin öisellä taivaalla.

Helsingin kaukolämpöverkkoa kuvattiin helikopterista Pohjois- ja Itä-Helsingissä maaliskuun lopussa. Lämpökamerakuvauksilla paikannetaan mahdollisia lämpövuotoja sekä seurataan ja analysoidaan siirtojohtojen kuntoa.

Helikopterilennot tehtiin öiseen aikaan auringonlaskun jälkeen, jolloin liikennettä kaduilla oli vähän, eikä auringonpaiste haitannut lämpökameran toimintaa.

– Kaukolämpöverkkoa kuvataan lämpökameralla 300 metrin korkeudesta. Kuvattavaksi valittu alue lennetään helikopterilla läpi ns. edestakaisin viipaloiden. Kuvia kertyy useita kymmeniä tuhansia. Mahdolliset vuotokohdat näkyvät kuvissa lämpimänä alueena, lennolla mukana ollut kunnonhallinnan asiantuntija Jouni Carpén kertoo.

– Kertyneestä kuvamateriaalista saimme raportit analysoitavaksi. Mahdolliset vuotokohdat tutkitaan.

Kaukolämpövuotoja ennätyksellisen vähän  

Helsingissä kaukolämpövuotojen määrä on vähentynyt koko 2000-luvun ajan huolimatta siitä, että kaukolämpöverkko laajenee jatkuvasti uusien asuinalueiden myötä. Järjestelmällinen työ kaukolämpöverkon kunnonhallinnassa sekä uusi teknologia luovat hyvän perustan luotettavalle toimitusvarmuudelle.

Helikopterilennolla auringonlaskun jälkeen

 

Heli Kuusisto

Heli Kuusisto

Heli Kuusisto viestii työssään Helenin tuotteista ja palveluista ihmisille kodeissa ja yrityksissä. Vapaa-ajallaan hän nauttii lukemisesta sekä musiikista, laulusta ja viulunsoitosta. Liikettä elämään tuovat jalkojen vikkelä eteenpäin liikuttelu, voimistelu ja kahvakuulailu.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Riittääkö lämpö pakkasilla?

Kylmien pakkasjaksojen aikana kysytään usein: Riittääkö Helsingissä lämpö? Yksiselitteinen vastaus on: kyllä riittää. Se, että uskaltaa vastata myönteisesti ja lyhyesti, perustuu useiden asioiden huomioimiseen ja ennakolta varautumiseen.

Lämpöä cityyn (insinööri vs. viestintäihminen)

Haluan kertoa teille muutaman asian siitä, miten Helsinki lämpiää. Tällä kertaa yritän muuttaa insinöörikielen vähemmän insinööriksi.

Energiaverkkojen pyörteissä

Energiaverkoista on moneksi. Sähköverkot ja kaukolämpöverkot siirtävät energiaa voimaloista asiakkaille. Mutta mitä eroja niillä on? Ja mikä tekee energiaverkoista älykkäitä?