• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää

”Lupaan hymyillä enemmän!”

  • 2016-12-19
Helenissä vastuullisuus on osa jokaisen työntekijän jokaista työpäivää. Tätä konkretisoidaksemme haastoimme kesätyöntekijämme tekemään vastuullisuuslupauksen.

Teksti: Pirjo Jantunen

Vastuullisuus on aika hähmäinen termi. Iso osa yritysvastuutyöstä onkin vastuullisuustyön konkretisointia asiakkaille, muille sidosryhmille ja omalle henkilöstölle.

Pohdimme yhdessä kesätyöntekijöidemme kanssa mitä vastuullisuus heille tarkoittaa ja haastoimme heidät tekemään vastuullisuuslupauksen. 

Kesätyöntekijöiden näkemyksissä yritysvastuusta korostuivat erityisesti omat vaikutusmahdollisuudet hyvän työilmapiirin rakentamisessa. Tunnollisuus, ahkeruus, avun antaminen ja pyytäminen, omasta ja muiden työturvallisuudesta huolehtiminen sekä työkavereiden tervehtiminen ovat heille itsestäänselvyyksiä. Ja hyvä niin!

Kesäsalamat painottivat myös asiakkaista huolehtimisen tärkeyttä. Hyvä asiakaspalvelu, selkeä ja avoin tiedottaminen sekä rehellisyys myyntityössä kuuluvat heille tärkeisiin asioihin. Energian tuotantoon liittyvistä asioista mainittiin mm. toimitusvarmuus, uusiutuvan energian lisääminen ja päästöjen vähentäminen.

Myös arjen ympäristötekoja, kuten jätteiden lajittelua ja energiansäästöä, pidettiin tärkeinä. Työnantajalta toivottiin riittävää perehdytystä, lupausten pitämistä, osaamisen hyödyntämistä ja kehittämistä, vaikutusmahdollisuuksia sekä tasa-arvoisuutta.

Mitä kesätyöntekijämme sitten lupasivat? He muun muassa lupasivat jätteiden lajittelun ja energiansäästön ohella kehittää omalta osaltaan yhtenäinen Helen -tunnetta, kantaa vastuuta hyvästä ilmapiiristä hymyilemällä enemmän sekä lisätä työmatkapyöräilyä.

Seuraa sadan kesäheleniläisen menoa Instagramissa ja Twitterissä hashtagilla #kesähelen

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  • 19.12.2016

Auta meitä olemaan vastuullisempia!

Lisää tuulivoimaa, irti fossiilista, kohti vähähiilisyyttä. Näitä ja monia muitakin keinoja toimia vastuullisemmin vaaditaan meiltä säännöllisesti.

  • 19.12.2016

Miten voisimme olla vastuullisempia?

Lisää uusiutuvia, kalatiet vesivoimaloihin, avoimempaa viestintää, tasa-arvoista työurien edistämistä, koululaisyhteistyötä… Näitä ja kymmeniä muita tekoja on ehdotettu meille verkkoaivoriihessä, jossa toiminnastamme kiinnostuneet ovat käyneet ideoimassa entistäkin parempaa Helsingin Energiaa.
  • 25.4.2018

Auta meitä olemaan vastuullisempia

Lisää uusiutuvaa energiaa, irti fossiilisista, kohti vähähiilisyyttä. Näitä ja monia muitakin keinoja toimia vastuullisemmin vaaditaan meiltä säännöllisesti.