• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää

Salmisaaren pellettilämpölaitoksen perustustyöt vauhtiin

Helenin ensimmäisen pellettilämpölaitoksen rakennusprojektissa saavutettiin joulukuussa merkittävä virstanpylväs, kun kattilalaitoksen perustustyöt pääsivät alkamaan.

Salmisaaren pellettilämpölaitoksen perustustyöt vauhtiin

Joulu- ja tammikuussa maahan valetaan betoniset perustukset, joiden päälle aletaan helmikuussa rakentaa varsinaista lämpölaitosrakennusta teräsrakenteineen ja betonielementteineen. Ennen perustustöiden aloitusta paljas kalliopinta kaivettiin esiin, mitattiin ja tasoitettiin.

Laitossuunnittelua eri osa-alueilla on tehty tarmokkaasti pitkin syksyä hyvässä yhteistyössä laitostoimittaja Valmetin ja muiden yhteistyökumppanien kanssa. Suunnittelu jatkuu yhä, edeten koko ajan tarkemmalle tasolle.

Suomen suurin pellettikattila

Kevättalvella alkaa laitoksen kuumavesikattilan ja pian sen jälkeen myös muiden laitteiden ja putkistojen asennus. Mekaaniset asennustyöt, kuten myös sähkö- ja automaatioasennukset, jatkuvat kesän yli. Ensi syksynä alkaa laitoksen käyttöönottovaihe, jossa testataan ensin kunkin laitteen ja sitten osajärjestelmän toimiminen yhdessä laitoksen automaatiojärjestelmän kanssa.

Lokakuussa urakka on jo niin pitkällä, että pääsemme ihailemaan pellettiliekkiä kattilan tulipesässä. Jos kaikki menee nappiin, pääsemme jo kelien kylmetessä tuottamaan verkkoon uusiutuvaa kaukolämpöä laitoksen testaamisen yhteydessä. Laitoksen virallinen valmistumisaika on vuoden 2018 alussa.

Seuraamme Suomen suurimman pellettikattilan, ja samalla Helenin ensimmäisen pellettilämpölaitoksen rakennustöiden etenemistä Helenin blogissa jatkossakin.

Salmisaaren pellettilämpölaitoksen perustustyöt vauhtiin

Pellettilämpölaitoksen perustustöitä valmistelevia maanrakennustöitä Salmisaaressa.

Aleksi Nurmi

Aleksi Nurmi

Aleksi Nurmi työskentelee Helenin investointiprojektien parissa. Hän on kiinnostunut uuden tekniikan soveltamisesta energiantuotantoon, ja innostuu ryhmässä ratkaistavista haasteista. Toimiva ryhmä onkin ehdoton edellytys projektin onnistumiselle. Silloin lopputuloksena on tehokkaasti tuotettua, käyttövarmaa ja ympäristöystävällistä energiaa helsinkiläisille.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Suomen suurin pellettikattila rakennetaan Salmisaareen

Helen rakentaa ensimmäisen pellettilämpölaitoksensa Helsingin Salmisaareen. Laitokseen tulee Suomen suurin pellettikattila.

Pellettikattila tositoimissa

Suomen suurimmassa pellettikattilassa Helsingin Salmisaaressa on sytytetty ensitulet. Puupelletillä korvataan fossiilisten polttoaineiden käyttöä Helenin kaukolämmön tuotannossa.

  • 30.3.2017

Suomen suurin pellettikattila saapui

Tästä se lähtee! Nimittäin Suomen suurimman pellettikattilan pystytys. Kattilan ensimmäinen osa nostettiin illalla 28.3. rakenteilla olevalle lämpölaitokselle Helsingin Salmisaaressa. Pellettikattilan reilut kaksi kuukautta kestänyt matka Puolasta Sefakon tehtaalta Sędziszówn kaupungista Salmisaareen on ohi.