• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää

Tulevaisuuden energiajohtajien visio

  • 2016-12-19
Sain olla mukana valmistelemassa Maailman energianeuvoston (World Energy Council, WEC) Future Energy Leaders -yhteisön näkemystä tulevaisuudesta. Visio julkaistiin viime viikolla World Energy Congressissa Istanbulissa.

Teksti: Pirjo Jantunen

Energiasektori muuttuu niin maailmalla kuin Suomessakin. Ilmastonmuutoksen lisäksi isona haasteena on energian saatavuuden varmistaminen niille maailman yli miljardille asukkaalle, joilla ei ole vielä sähköä käytössään.

World Energy Council painottaa, että energiasektorin tulisi siirtyä fossiilista polttoaineista kohti uusiutuvia. Toisaalta kongressissa puhuneet valtionpäänmiehet ja yritysjohtajat korostivat, että maailma tarvitsee enemmän öljyä ja kaasua. Ei kovin helppo yhtälö ratkaistavaksi. 

Muutosta ajavat valtioiden ja yritysten lisäksi myös ihmiset esimerkiksi kansalaisina, kuluttajina, äänestäjinä ja työntekijöinä. Y-sukupolvi edustaa vuonna 2020 lähes puolta maailman työvoimasta ja suurta osaa kuluttajista. Jotta energiasektori pystyy vastaamaan asiakkaidensa tarpeisiin ja houkuttelemaan osavaa työvoimaa, on etsittävä uusia mahdollisuuksia.

Uusien mahdollisuuksien ja innovaatiovaatimusten heittely ilmaan on helppoa, eikä yhtä ratkaisua tietysti olekaan. Future Energy Leaders -verkoston näkemyksen mukaan tärkeää on johtajuus, joustavat liiketoimintamallit ja inhimillisen pääoman parempi huomiointi. Koko julistus täällä.

Tutustu kongressin antiin laajemmin esim. Energypostissa.

 

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  • 19.12.2016

Huomisen energiajohtajien puheenjohtajana

Eipä siistiä: minut valittiin Maailman energianeuvoston (World Energy Council, WEC) Future Energy Leaders -ohjelman puheenjohtajaksi.

Nuori, tuhlaa energiaasi!

Aurinkoinen sunnuntai Linnanmäellä. Hurjakurun roiskeet kuivuvat huomaamatta ja nauru säestää askelia, kun pienet ja isommat lapset juoksevat laitteesta toiseen hattaran voimalla. Laitekäyntejä kertyy kymmeniä ja juoksuspurtteja vähintään yhtä monta.

Miksi iso yritys mainostaa itseään startupeille?

Miksi isot yritykset, kuten Helen, markkinoivat itseään startupeille? Eikö riitä, että odotellaan startup-yritysten kertovan, kun niillä on sopiva tuote tai palvelu yritykselle tai sen asiakkaille?