Helen Fiksu Takuu -sähkö

Puolen vuoden määräaikainen sähkösopimus, joka kannustaa sähkön säästöön ja tarjoaa sinulle hintavakautta sekä mahdollisuuden vaikuttaa sähkölaskun loppusummaan sähkönkulutusta ohjaamalla. Tuote on ostettavissa 31.3.2023 asti helen.fi:stä ja asiakaspalvelun kautta.

Tilaa Tilaa yritykselle


Usein kysyttyä sopimuksesta

Hintavakautta ja muunneltavuutta

Helen Fiksu Takuu -sähkö on puolen vuoden määräaikainen sähkösopimus, jonka hinta muodostuu sähkönhinnan perusosasta, joka pienenee tai suurenee riippuen siitä käytätkö sähköä matalan vai korkean hintahetken aikana. Tyypillisesti kulutuksen ohjauksen vaikutus liikkuu +/- 4 c/kWh välillä. Helen Fiksu Takuu -sähkö antaakin sinulle suojaa korkeita sähkön pörssihintoja vastaan, ja voit samalla vaikuttaa sähkölaskun loppusummaan ohjaamalla sähkönkulutustasi edullisimmille tunneille.

Kuka voi ostaa tuotteen?

Tuote on saatavilla Helenin nykyisille sähkön kuluttaja-asiakkaille (myös määräaikaiset sopimukset), jotka ovat solmineet sopimuksen ennen 19.12.2022. Lisäksi tuotteen voi ostaa Helenin toimitusvelvollisuuden* piirissä olevat kuluttaja- ja yritysasiakkaat. Helen Fiksu Takuu -sähkösopimuksen voi tilata vain siihen osoitteeseen, johon nykyinen sähkösopimus on tehty. Helen Fiksu Takuu -sähkösopimusta ei voi tilata esimerkiksi vapaa-ajan asunnon osoitteeseen.

Tarkistamme, että tilaaja on oikeutettu solmimaan Helen Fiksu Takuu -sähkösopimuksen. Mikäli osoittautuu, että asiakkuusehdot eivät täyty, varaamme mahdollisuuden perua sopimuksen.

(*Toimitusvelvollisuus tarkoittaa Helen Sähköverkon jakelualueella sijaitsevaa käyttöpaikkaa, jonka sähkön vuosikulutus on enintään 100 000 kWh/vuosi tai pääsulake korkeintaan 3 x 63 A.)

Sopimuksen tiedot

  • Kuuden kuukauden määräaikainen sopimus, joka on ostettavissa 2.1.-31.3.2023 aikana.
  • Sähkön toimitus alkaa aikaisintaan 16.1.2023 ja viimeistään 15.4.2023.
  • Sähkön perusosan hinta 20 c/kWh, ja kiinteä kuukausimaksu 3,54 € / kk sisältävät sähkön arvonlisäveron 10 %.
  • Alkaen 1.5.2023 alv. on 24 %, jolloin hinnat nousevat vastaavasti.
  • Sähkötapaturmavakuutus koko perheellesi sisältyy hintaan.
  • Sähkön alkuperä on Suomen tuotantoalkuperäjakauman mukainen.
  • Sopimusehdot

Oma Helen -palvelu apunasi

Kun valitset Helen Fiksu Takuu -sähkön, ota samalla ilmainen Oma Helen -palvelu käyttöösi. Oma Helenin avulla seuraat sähkönkulutustasi sekä toteutuneita laskutushintoja, ja saat tiedon hinta- ja sopimusmuutoksista. Palveluun kehitetään parhaillaan Helen Fiksu Takuu -sähköasiakkaille näkymää, joka auttaa ohjaamaan kulutusta vuorokauden edullisemmille tunneille. Sovelluksen avulla voit suunnitella sekä hyödyntää edullisempia tuntihintoja sekä saada muistutuksia korkeista ja matalista hinnoista. Lataa Oma Helen omasta sovelluskaupastasi tai kirjaudu palveluun selaimella.

Helen Fiksu Takuu -sähkö (6 kk)

Vakautta ja muunneltavuutta sähkösopimuksellesi kulutusta ohjaamalla
20,00 c/kWh
+/- käyttövaikutus
Perusmaksu 3,54 €/kk
Tilaa nyt

Helen Fiksu Takuu -sähkö - Hinnan muodostuminen

Helen Fiksu Takuu -sähkösopimuksen hinta muodostuu sähköhinnan perusosasta, käyttövaikutuksesta ja kuukausittaisesta perusmaksusta.

Perusosa on osuus, joka asettaa perustason sähköhinnallesi. Ajalla 2.1.–30.4.2023 perusosan suuruus on 20 c/kWh.

Käyttövaikutus pienentää tai kasvattaa perusosan kokoa riippuen siitä, käytätkö sähköä matalan vai korkean hintahetken aikana.

Jos suurin osa sähkönkulutuksestasi osuu niille vuorokauden tunneille, kun sähkön hinta on keskimääräistä korkeampi, perusosan hinta nousee toteutuneen käyttövaikutuksen verran. Jos taas ajoitat sähkönkulutuksesi tunneille, jolloin sähkön hinta on keskimääräistä matalampi, perusosan hinta pienenee toteutuneen käyttövaikutuksen verran.

Sähkönkulutustasi ohjaamalla voit itse vaikuttaa sähkölaskusi suuruuteen hyödyntämällä ne vuorokauden tunnit, jossa hinta on alhaisempi.

Helen Fiksu Takuu -sähkösopimuksen kiinteä kuukausittainen perusmaksu ei ole riippuvainen sähkönkulutuksesi määrästä. Perusmaksu pysyy muuttumattomana.

Sähkön perusosan hinta 20 c/kWh, ja kiinteä kuukausimaksu 3,54 € / kk sisältävät sähkön arvonlisäveron 10 %. Alkaen 1.5.2023 alv. on 24 %, jolloin hinnat nousevat vastaavasti.

Esimerkki käyttövaikutuksen jakaumasta

  45%  Hintaa laskeva kulutus

 25%  Hintaa nostava kulutus

 30%  Neutraali vaikutus        

Perusosa 20,0 c/kWh

Esimerkkilaskelmat käyttövaikutuksesta

Esimerkissä sähkönhinnan perusosa on 20 c/kWh. Käyttövaikutus on esimerkissä joko + 4 c/kWh tai - 4 c/kWh.

down.png Minus-72x72.png

Olet käyttänyt sähköä edullisten hintojen aikaan

Käyttövaikutus: - 4 c/kWh
Sähköenergian laskutushinta: 20 - 4 = 16 c/kWh
+ perusmaksu: €/kk

up.png Plus-72x72.png

Olet käyttänyt sähköä kalliiden hintojen aikaan

Käyttövaikutus: + 4 c/kWh
Sähköenergian laskutushinta: 20 + 4 = 24 c/kWh
+ perusmaksu: €/kk

Lisätietoa sähkösopimuksesta

Ajoita paljon energiaa kuluttavat toiminnot, kuten pyykinpesu, saunominen, sähköauton lataus tai sähkölämmitys, mahdollisuuksien mukaan myöhäisiltoihin, öihin ja viikonloppuihin, jolloin sähkönhinta on keskimääräistä matalampi.

Selvitä tämänhetkiset kulutustietosi, ja tarkastele tuntikohtaisia kulutustottumuksiasi. Oikeat kulutustiedot auttavat tekemään järkeviä energiatehokkuustoimia, ja jo pienillä toimilla voit vähentää energiankulutusta merkittävästi.

Maanantai - Perjantai

Maanantai - Perjantai

Lauantai - Sunnuntai

Lauantai - Sunnuntai
halvempi-sahko.png

Edullisempi sähkö: keskitä kulutusta näille tunneille

Black_line_legend.png

Sähkön tyypillinen hinnankehitys eri vuorokaudenaikoina

kalliimpi-sahko.png

Kalliimpi sähkö: vähennä kulutusta näillä tunneilla

neutraali-sahko.png

Neutraali sähkö: Ei merkittävää vaikutusta hintaasi

Käyttövaikutus muodostuu, kun sähkönkulutuksesi tuntihintoja verrataan sähkön pörssihinnan kuukauden keskiarvoon. Sähkönkäyttö, joka on ajoittunut edullisille tunneille verrattuna keskihintaan, laskee energiamaksuasi, kun taas korkeamman hinnan tunneille ajoittunut sähkönkäyttö nostaa energiamaksuasi.

Käyttövaikutus kasvattaa tai pienentää kuukausikohtaista energiamaksua, riippuen kuluneen kuukauden sähkönkäyttösi ajoittumisesta. Tyypillisesti käyttövaikutuksen määrä kuukaudessa on -4 ja +4 c/kWh välillä, jolloin kuukausikohtainen sähköenergian hinta nousee tai laskee käyttövaikutuksen verran.

Vipusähkö_palkkikaavio.png

Pörssisähkön kuukausikeskihinta (c/kWh)

Edullisempi tunti (c/kWh): Hintaa laskeva vaikutus

Kalliimpi tunti (c/kWh): Hintaa nostava vaikutus

Neutraali tunti (c/kWh): Ei merkittävää vaikutusta hintaasi

Käyttövaikutuksessa on kyse oman kulutuksen tuntihintojen vertaamisesta sähkön pörssihinnan kuukauden keskiarvoon nähden.

Laskukaavana toimii (A-B) / E = c/kWh, joka muodostaa käyttövaikutuksen kyseiselle kuukaudelle.

A = Tuntikohtainen sähkönkulutuksesi (kWh) kerrotaan tuntikohtaisen pörssisähkön hinnalla (c/kWh), jonka jälkeen kaikkien tuntien tulot summataan yhteen. Koska eri tuntien sähkönkulutus ja pörssisähkön tuntihinta vaihtelevat suuresti, laskukaavalla saadaan jokaisen tunnin vaikutus huomioitua.

B = Koko kuukauden sähkönkulutuksesi (kWh) kerrotaan pörssisähkön kuukausikeskiarvolla (c/kWh). Näin saadaan laskettua arvo sähkönkulutuksellesi, jos se mukailisi pörssisähkön kuukausikeskiarvoa.

E = Koko kuukauden sähkönkulutuksesi (kWh)

Kun luvusta A vähennetään luku B, saadaan näkymä siihen, miten olet kuluttanut sähköä suhteessa sähköpörssin kuukausikeskiarvoon. Saatu luku jaetaan koko kuukauden sähkönkulutuksella, josta muodostuu kuluneen kuukauden käyttövaikutus (+/-c/kWh).

Lopullinen arvo on joko negatiivinen, jolloin sähkölaskusi loppusumma pienenee, tai positiivinen, jolloin se kasvattaa sähkölaskusi loppusummaa. Mitä enemmän saat ohjattua kulutusta kuukauden edullisille tunneille, sitä paremmin voit alittaa kuukauden keskiarvon.

Huomioithan, että sähkösopimuksessa sähköenergian laskutushinta ei voi kuitenkaan olla negatiivinen.

Helen Fiksu Takuu -sähkö - Usein kysyttyä

 

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Helen Fiksu Takuu -sähkö tulee tilattavaksi 2.1.2023 alkaen ja sen voi tilata aina 31.3.2023 asti helen.fi:stä tai soittamalla asiakaspalveluun.

Helen Fiksu Takuu -sähkösopimuksen sähköntoimitus voi alkaa aikaisintaan 16.1.2023 alkaen ja viimeistään 15.4.2023, riippuen nykyisestä sopimustilanteestasi. Sähköntoimitus voi alkaa aikaisintaan kahden viikon päästä tilauksesta.

Helen Fiksu Takuu -sähkö on määräaikainen sähkösopimus, joka on voimassa sopimusvahvistuksessa ilmoitetun määräajan. Tämän jälkeen sopimus muuttuu toistaiseksi voimassa olevaksi kulloinkin voimassa olevin sopimushinnoin. Tällöin asiakkaalla on oikeus irtisanoa sopimus 14 päivän irtisanomisajalla ja sähkönmyyjällä on oikeus irtisanoa sopimus 14 päivän irtisanomisajalla. Sopimukseen sovellettavat uudet hinnat ilmoitetaan 1 kuukausi ennen määräajan umpeutumista. Sopimuksen määräajan umpeuduttua sähkönmyyjä voi muuttaa sopimusehtoja tai -hintoja ilmoittamalla niistä asiakkaalle 1 kuukausi ennen muutoksen voimaantuloa. Sähkönmyyjä ilmoittaa näistä muutoksista asiakkaalle Oma Helen -palvelussa.

Ethän irtisano nykyistä sähkösopimustasi ettei sähköntoimitus pääse katkeamaan.

Jos et ole vielä Helenin asiakas, hoidamme myyjänvaihtoon liittyvät asiat puolestasi, eikä sinun tarvitse olla yhteydessä vanhaan myyjääsi. 

Jos olet jo asiakkaamme ja muuttamassa, valitse sopimuksen tilauksen tarkennuksessa, että olet muuttamassa. Me huolehdimme kaikista sähkösopimusasioista ja vanhan sopimuksen päättämisestä puolestasi.

Jos olet jo asiakkaamme ja haluat vaihtaa sopimustyyppiäsi, valitse sopimuksen tilauksen tarkennuksessa, että vaihdat sopimustyyppiä.

Voit tilata Helen Fiksu Takuu -sähkösopimuksen 2.1.2023 alkaen helen.fi kautta tai soittamalla asiakaspalveluun. Tarkista ensin nykyinen sopimushintasi sopimusvahvistukselta, laskulta tai Oma Helen -palvelusta.

Voit tilata Helen Fiksu Takuu -sähkösopimuksen 2.1.2023 alkaen helen.fi kautta tai soittamalla asiakaspalveluun.

Olen ottanut uuden sähkösopimuksen Heleniltä
Voit tilata Helen Fiksu Takuu -sähkösopimuksen 2.1.2023 alkaen helen.fi kautta tai soittamalla asiakaspalveluun.

En ole tehnyt uutta sopimusta
Voit tilata Helen Fiksu Takuu -sähkösopimuksen 2.1.2023 alkaen helen.fi kautta tai soittamalla asiakaspalveluun. Väliajalla sinulla on käytössäsi Helenin Pörssisähkö-sopimus ennen kuin Helen Fiksu Takuu -sähkösopimus astuu voimaan.

Olen ottanut uuden sopimuksen toiselta sähköyhtiöltä ja asun Helen Sähköverkon alueella, sähkön vuosikulutukseni on korkeintaan 100 000 kWh tai sulakekoko maksimissaan 3 x 63A
Voit vaihtaa Helen Fiksu Takuu -sähkösopimukseen, jos kilpailijan sopimus loppuu viimeistään 15.4.2023 tai ehdit peruttaa alkavan sopimuksen etämyynnin 14 vuorokauden perumisajan puitteissa. Tällöin voit tilata Helen Fiksu Takuu -sähkösopimuksen 2.1.2023 alkaen helen.fi kautta tai soittamalla asiakaspalveluun.

Olen ottanut uuden sopimuksen toiselta sähköyhtiöltä ja asun Helen Sähköverkon alueen ulkopuolella
Valitettavasti et voi tilata Helen Fiksu Takuu -sähkösopimusta. Voit kuitenkin tutustua ja tilata uuden Helen Fiksu -sähkösopimuksen osoitteessa helen.fi/sahko/fiksu-sahko

Jos olet solminut Helenin sähkösopimuksen ennen 19.12.2022, voit tilata Helen Fiksu Takuu -sähkösopimuksen 2.1.2023 alkaen helen.fi kautta tai soittamalla asiakaspalveluun. Sähköntoimituksen tulee alkaa viimeistään 15.4.2023.

Minulla on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus toiselta sähköyhtiöltä, asun Helen Sähköverkon alueella, sähkön vuosikulutukseni on korkeintaan 100 000 kWh tai sulakekoko maksimissaan 3 x 63A
Voit tilata Helen Fiksu Takuu -sähkösopimuksen 2.1.2023 alkaen helen.fi kautta tai soittamalla asiakaspalveluun.

Minulla on määräaikainen sähkösopimus toiselta sähköyhtiöltä, asun Helen Sähköverkon alueella, sähkön vuosikulutukseni on korkeintaan 100 000 kWh tai sulakekoko maksimissaan 3 x 63A
Voit vaihtaa Helen Fiksu Takuu -sähkösopimukseen, jos toisen sähköyhtiön sopimus loppuu viimeistään 15.4.2023 tai ehdit peruttaa uuden alkavan sopimuksen etämyynnin 14 vuorokauden perumisajan puitteissa. Tällöin voit tilata Helen Fiksu Takuu -sähkösopimuksen 2.1.2023 alkaen helen.fi kautta tai soittamalla asiakaspalveluun.

En ole Helenin sähkön kuluttaja-asiakas ja asun Helen Sähköverkon alueen ulkopuolella
Valitettavasti et voi tilata Helen Fiksu Takuu -sähkösähkösopimusta. Voit kuitenkin tutustua ja tilata uuden Helen Fiksu -sähkösopimuksen osoitteessa helen.fi/sahko/fiksu-sahko

Kyllä, jos yllä olevat asiakkuusehdot täyttyvät. voit tilata Helen Fiksu Takuu -sähkösopimuksen 2.1.2023 alkaen helen.fi kautta tai soittamalla asiakaspalveluun.

Jos yllä olevat asiakkuusehdot täyttyvät, voit tilata Helen Fiksu Takuu -sähkösopimuksen 2.1.2023 alkaen helen.fi kautta tai soittamalla asiakaspalveluun.

Perusmaksu
3,54 eur/kk (alv 10 %) 30.4.2023 asti.

Energia
Sähköenergian hinta on kiinteä hintaosa 20,0 c/kWh (alv 10 %), johon lisätään kuukausittain toteutunut, käyttöpaikkakohtainen, käyttövaikutus c/kWh Käyttövaikutus vaihtelee tyypillisesti + / - 5 c/kWh, ja määräytyy sen mukaan, miten sähkönkäyttösi ajoittuu verrattuna sähköpörssin kuukausikeskihintaan.

ALV
Sähkön perusosan hinta 20 c/kWh, ja kiinteä kuukausimaksu 3,54 € / kk sisältävät sähkön arvonlisäveron 10 %. Alkaen 1.5.2023 alv. on 24 %, jolloin hinnat nousevat vastaavasti.

Jos yrityksen tai taloyhtiön käyttöpaikka on Helen Sähköverkon jakelualueella ja sähkön vuosikulutus on enintään 100 000 kWh/vuosi tai pääsulake korkeintaan 3 x 63 A, voit tilata Helen Yritys Fiksu Takuu -sähkösopimuksen 2.1.2023 alkaen helen.fi kautta. Tuotetta ei voi tilata soittamalla asiakaspalveluun.

Ota yhteyttä

Jos sinulla herää kysymyksiä Helen Fiksu Takuu -sähkösopimukseen liittyen, vastaamme sopimukseen liittyviin kyselyihin numerossa 096178049. Numero palvelee ma–pe klo: 9–17​. 

Helenin asiakkuus kannattaa

Luotettava energiayhtiö

Olemme asiakkaiden luotettava ja toimintavarma kumppani energiamurroksessa yli 100 vuoden kokemuksella. Tarjoamme asiakkaillemme parhaat energiaratkaisut ja digitaaliset palvelut laajasta valikoimastamme.

Ilmainen Oma Helen -palvelu

Oma Helen -palvelussa saat helposti kokonaiskuvan sähkönkäytöstäsi ja pysyt ajan tasalla energia-asioistasi. Oma Helen palvelee sinua ympäri vuorokauden juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii.

Sähkötapaturmavakuutus koko perheelle sisältyy sopimukseen

Koska sähkötapaturma voi sattua kenelle ja milloin tahansa, kaikki Helenin sähköasiakkaat saavat maksuttoman sähkötapaturmavakuutuksen sopimuksen yhteyteen.

Hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä

Saavutamme hiilineutraalin tulevaisuuden yhdessä asiakkaidemme kanssa hyödyntämällä tekoälyä, kulutusta ohjaavaa dataa, älyverkkoa, hukkalämpöä ja uusiutuvia energialähteitä maalla, merellä ja ilmassa.

Katso myös


Tee sähkösopimus

Helenin asiakkaana saat sähköä kaikkialle Suomeen, meillä onkin jo yli 500 000 tyytyväistä asiakasta. Valitse tuotevalikoimastamme sinulle sopivin vaihtoehto. Tilaa uusi sähkösopimus tai vaihda nykyinen sopimuksesi.