Uutinen / 29.6.2015

Pirjo Jantunen Maailman energianeuvoston Future Energy Leadersin puheenjohtajaksi

Helen Oy:n ympäristöasiantuntija Pirjo Jantunen on valittu Maailman energianeuvoston Future Energy Leaders -verkoston puheenjohtajaksi. Valinta antaa mahdollisuuden tuoda globaaleihin haasteisiin suomalaiseen energiaosaamiseen perustuvia ratkaisuja.

Maailman energianeuvoston (World Energy Council, WEC) Future Energy Leaders -verkoston tavoitteena on edistää rajat ylittävää energia-alan yhteistyötä.

- Energia-alan haasteet, kuten ilmastonmuutoksen torjuminen, ovat globaaleja. Se vaatii uudenalaista ajattelua tulevaisuuden päättäjiltä sekä energia-alan johtajilta. Puheenjohtajuus on erinomainen mahdollisuus tuoda esiin suomalaisia ratkaisuja globaaleihin energia-alan haasteisiin, sanoo WEC Finlandin toiminnanjohtaja Lauri Muranen.

Verkoston puheenjohtajiston tehtävänä on nostaa ryhmän profiilia ja päättää toiminnan suuntaviivoista. Puheenjohtajavalinta tehtiin Future Energy Leaders -verkoston jäsenäänestyksenä. Äänestyksen voittaneen Pirjo Jantusen tavoitteena on kehittää ohjelmaa osallistavampaan ja vaikuttavampaan suuntaan.

- Verkoston puheenjohtajuus on huikea mahdollisuus. Tavoitteeni on lisätä ohjelman tunnettuutta ja kehittää sitä entistäkin paremmaksi, Pirjo Jantunen sanoo.

Pirjo Jantunen toimii Helenissä ympäristöasiantuntijana. Jantunen on työssään kehittänyt Helenin ympäristö- ja vastuullisuusasioita, ja painottanut erityisesti vuorovaikutusta ja sidosryhmien osallistumista kehittämiseen. Jantunen toimii myös Helenin tulevaisuuden energiaratkaisuja käsittelevän Uutta Voimaa –blogin päätoimittajana. 

WEC:n Future Energy Leaders -ohjelma on globaali yhteistyöverkosto, johon kuuluu sata energia-alan ammattilaista, joista kolmasosa vaihtuu vuosittain. Future Energy Leaders –ohjelmaan otetaan vuosittain rajallinen määrä uusia henkilöitä. Suomesta siihen voi hakea mukaan Maailman energianeuvoston Suomen osaston WEC Finlandin kautta.

Pirjo Jantunen