Takaisin

Pirjo Jantunen Maailman energianeuvoston Future Energy Leadersin puheenjohtajaksi

Helen Oy:n ympäristöasiantuntija Pirjo Jantunen on valittu Maailman energianeuvoston Future Energy Leaders -verkoston puheenjohtajaksi. Valinta antaa mahdollisuuden tuoda globaaleihin haasteisiin suomalaiseen energiaosaamiseen perustuvia ratkaisuja.

Maailman energianeuvoston (World Energy Council, WEC) Future Energy Leaders -verkoston tavoitteena on edistää rajat ylittävää energia-alan yhteistyötä.

- Energia-alan haasteet, kuten ilmastonmuutoksen torjuminen, ovat globaaleja. Se vaatii uudenalaista ajattelua tulevaisuuden päättäjiltä sekä energia-alan johtajilta. Puheenjohtajuus on erinomainen mahdollisuus tuoda esiin suomalaisia ratkaisuja globaaleihin energia-alan haasteisiin, sanoo WEC Finlandin toiminnanjohtaja Lauri Muranen.

Verkoston puheenjohtajiston tehtävänä on nostaa ryhmän profiilia ja päättää toiminnan suuntaviivoista. Puheenjohtajavalinta tehtiin Future Energy Leaders -verkoston jäsenäänestyksenä. Äänestyksen voittaneen Pirjo Jantusen tavoitteena on kehittää ohjelmaa osallistavampaan ja vaikuttavampaan suuntaan.

- Verkoston puheenjohtajuus on huikea mahdollisuus. Tavoitteeni on lisätä ohjelman tunnettuutta ja kehittää sitä entistäkin paremmaksi, Pirjo Jantunen sanoo.

Pirjo Jantunen toimii Helenissä ympäristöasiantuntijana. Jantunen on työssään kehittänyt Helenin ympäristö- ja vastuullisuusasioita, ja painottanut erityisesti vuorovaikutusta ja sidosryhmien osallistumista kehittämiseen. Jantunen toimii myös Helenin tulevaisuuden energiaratkaisuja käsittelevän Uutta Voimaa –blogin päätoimittajana. 

WEC:n Future Energy Leaders -ohjelma on globaali yhteistyöverkosto, johon kuuluu sata energia-alan ammattilaista, joista kolmasosa vaihtuu vuosittain. Future Energy Leaders –ohjelmaan otetaan vuosittain rajallinen määrä uusia henkilöitä. Suomesta siihen voi hakea mukaan Maailman energianeuvoston Suomen osaston WEC Finlandin kautta.

Pirjo Jantunen

Julkaistu: 29.06.2015 10.27
Seija Uusitalo
Seija Uusitalo
Head of Communications