Häiriötiedote / 22.9.2021

Länsi-Pasilan kaukolämpövuodon korjaus ohi - syynä ulkopuolinen kaivuuvaurio

Länsi-Pasilan Pasilanraitiolla sijaitsevassa kaukolämpöverkossa havaittiin vuoto keskiviikkoaamuna klo 8 jälkeen. Vuoto aiheutti laajasti höyryä ympäristöön. Höyry haittasi näkyvyyttä ja paikalla ollut poliisi joutui rajoittamaan liikennettä vauriopaikalla.

Kaukolämpövuoto saatiin rajattua nopeasti ja Helenin kunnossapito aloitti korjaavat toimenpiteet jo ennen klo yhdeksää aamulla. Vuodon ja korjaustoimenpiteiden takia yhdeksän kiinteistöä Pasilanraition lähettyvillä oli ilman kaukolämpöä klo 20 saakka. Tämä tarkoitti, että asuntoihin ei tullut lämmintä käyttövettä, eikä lämmitys toiminut.

Vuodon aiheuttajaksi paljastui ulkopuolinen kaivuuvaurio vuosien takaa. Kaivinkone tai vastaava on jossain vaiheessa tehnyt reiän kaukolämmön betonikaivantoon ja kaivantoon päässyt vesi on pikkuhiljaa syövyttänyt kaukolämpöputken rikki.

Helen muistuttaa, että on tärkeää ilmoittaa kaikista vaurioista liittyen maanalaiseen infraan. Maan alla kulkee mm. kaukolämpö- ja kaukojäähdytysputkia sekä sähköverkkokaapeleita. Vaurioiden korjaaminen on helpointa heti vaurion synnyttyä ja näin myös vältytään suuremmilta onnettomuuksilta tulevaisuudessa.