Puhdasta tuulisähköä yrityksille

Puhdasta, kotimaista tuulisähköä Helenin Lakiakankaan tuulipuistosta

Tilaa

Kotimainen tuulisähkö on tulevaisuuden energiaa

Tuulivoima on yksi merkittävimmin kasvavista​ uusiutuvan energian tuotantomuodoista sekä Pohjoismaissa että maailmalla.​ Tutkimusten mukaan 80 % suomalaisista toivoo tuulivoiman lisäämistä​. Yritykselle tuulisähkö on kestävä, kannattava ja ympäristöystävällinen valinta, jonka hiilidioksidipäästö on nolla.

Miksi Helenin tuulisähkö?

  • Puhdasta, kotimaista tuulisähköä yrityksellesi sopivalla mallilla
  • Konkreettinen ja helppo vastuullisuus- ja ilmastoteko, joka kiinnostaa suomalaisia. Samalla mahdollistaa uusiutuvan energian tuotannon kasvun Suomessa kohti hiilineutraaliutta.​
  • Osuus tuulivoiman tuotannosta kasvattaa yrityksen energian omavaraisuutta
  • Kilpailukyinen hinnoittelu osana yrityksesi tarpeiden mukaista sähkösopimusta.

Tuulisähkösopimus

Kun hankit Helenin tuulisähkösopimuksen, yrityksesi sähkö tulee suoraan Porin, Raahen, Kalajoen, Kristiinankaupungin ja Isojoen tuulipuistoista. ​Sopivin sähkösopimus valitaan Helenin sähkösopimustarjoamasta. Valitsemalla tuulisähkön yrityksesi tukee tuulivoiman tuotannon kasvua Suomessa. Tuulivoima on kestävä valinta, sillä tuotetun sähkön hiilijalanjälki on nolla.

Tuulivoima palveluna

Tarjoamme omaa tuulivoimaa Lakiakankaalta todellisen tuotannon mukaan PPA-mallilla (Power Purchase Agreement, sähkönostosopimus) yhdistettynä yrityksellesi sopivaan Helenin sähkösopimukseen. Tuulisähkön määrä määrittyy joko sovittuna osuutena jokaiselta käyttötunnilta tai Lakiakankaan kuukauden tuotannosta. ​Hinnaltaan kilpailukykyisen ja halutessasi pitkän (yli 5 vuotta) sähkösopimuksen avulla yrityksesi pystyy suojaamaan sähkön hinnan pitkäksi aikaa​.

Tuulisähköä alkuperätakuulla

Tarjoamme yrityksille tuulienergiaa myös alkuperätakuulla. Valitsemalla tuulisertifikaatin varmistat, että yrityksessäsi käytetty sähkö on tuotettu tuulivoimalla. Helenin alkuperätakuin varmennettu tuulisähkö on Pohjoismaissa tai Pohjois-Euroopassa tuotettua LEED-sertifioitua (Leadership in Energy and Environmental Design) tuulivoimaa, jonka tuotanto täyttää LEEDin kestävyyskriteerit.

Suomalaista tuulivoimaa Lakiakankaalta

Helen kasvattaa tuulivoiman tuotantoa Suomessa tulevien vuosien aikana voimakkaasti. Lakiakangas 3 tuulipuisto valmistuu vuoden 2021 lopussa. Hanke tukee Helenin tavoitetta hiilineutraalista energiantuotannosta 2030.

  • Tuulivoimala koostuu 20 turbiinista, joiden kokonaisteho on 86 MW ja sähköntuotanto noin 280 GWH/a​
  • Voimala sijaitsee Isojoella ja Kristiinankaupungissa
  • Uuden tuulipuiston energiaa tarjotaan asiakkalle vuoden 2022 alusta lähtien
  • Toteutetaan yhdessä hankekehittäjä CPC Finlandin kanssa

Ota yhteyttä