Blogi / 27.6.2024

Vihreä siirtymä tapahtuu nyt vauhdilla − Miltä kaukolämpöasiakkaan tulevaisuus näyttää?

Kerroimme toukokuun lopulla, että vihreä siirtymä laskee kaukolämmön hintaa. Laskun taustalla ovat investoinnit fossiilista energiantuotantoa syrjäyttävään puhtaaseen energiantuotantoon. Olemmekin pääsemässä vauhtiin kaukolämmön uudistamisessa. Investointimme vihreään siirtymään nousevat tänä vuonna yli 600 miljoonaan euroon ja lopetamme kivihiilen käytön tulevan lämmityskauden jälkeen huhtikuussa 2025. Asiakkaille tämä näkyy konkreettisesti energian huokeampana hintana, kun muun muassa fossiilisten polttoaineiden päästöoikeudet eivät enää rasita kaukolämpöä samalla tavalla kuin ennen.

Teksti: Päivi Pääkkönen

Lämmitys on toki muutakin kuin vain hinta. Se on luotettavuutta, helppoutta, tasaista lämpöä, vaivattomuutta ja asiantuntija-apua. Näihin pyrimme panostamaan jatkossa yhä enemmän ja tuomaan asiakkaillemme tarjolle juuri heidän tarpeisiinsa sopivia lämpö- ja jäähdytyspalveluita.

Vuodenvaihteessa julkistimme kaukolämmön tuoteuudistuksen, jonka myötä kaukolämmön hinta muodostuu jatkossa energia- ja perusmaksuista. Lisäksi julkaisemme kuukausittaiset energiahinnat kerralla pidemmäksi aikaa. Toukokuussa toimme myyntiin yritysasiakkaillemme räätälöidyn uudistetun määräaikaisen ja kiinteähintaisen kaukolämmön, joka on juuri päivitettyä perustuotetta, Kuukausilämpö Kiinteistöäkin, edullisempi.

Tuotekehityksen pöydällä on lisäksi aivan uudenlainen lämpötuote sekä kunnianhimoiseen joustohankkeeseemme, Lämpöoptimiin, liittyvä tuotepilotti. Kaukojäähdytys sekä jäähdytysverkon ulkopuolelle soveltuva kiinteistöjäähdytys ovat myös uudistuksen alla.

Tavoitteenamme on hiilineutraali energiantuotanto vuoteen 2030 mennessä ja polttamiseen perustuvasta energiantuotannosta luopuminen vuoteen 2040 mennessä. Kaukolämmön tuotanto monipuolistuu ja sähköistyy. Kehitämme energiajärjestelmää yhteiseksi digitaaliseksi ja joustavaksi alustaksi, joka mahdollistaa myös asiakkaillemme uudenlaisia tapoja vaikuttaa omaan energiankulutukseensa. Muutos tehdään yhdessä, molempia hyödyttäen.