Meira

Meira paahtaa kahvia 100 vuoden kokemuksella. Vallilan tuotantolaitoksessa sähkön kulutusta seurataan aktiivisesti.

Meira tunnetaan kahvista ja maisteista

Meira on paahtanut kahvia samassa rakennuksessa yli 80 vuottaMeira tunnetaan sekä kahvista että maustamistuotteista – valtaosa liikevaihdosta syntyy kahvituotteista. Toiminta on keskittynyt Vallilan 8-kerroksiseen kiinteistöön, jossa kahvia on paahdettu 1930-luvulta lähtien.

Töitä tehdään ja kahvia liikutellaan monessa kerroksessa; kahvipavut paahdetaan, jäähdytetään, jauhetaan ja pakataan. Tuttuakin tutummat Kulta Katriina-, Saludo- ja Café Hieno -paketit pakataan lavoille kauppoihin ja tukkuihin kuljetettavaksi.

Neljännes Meiran liikevaihdosta tulee kuivista mausteista, leivontatuotteista, manteleista ja pähkinöistä sekä maustamistuotteista, kuten ketsupit, sinapit ja salaatinkastikkeet.

Kaukojäähdytys sopiva ratkaisu

Vanha, julkisivultaan Museoviraston suojelema kiinteistö tuo tekemiseen ja kunnossapitoon omat haasteensa. Sokkeloinen tila lämpiää kaukolämmöllä, myös koneet lämmittävät tiloja omalta osaltaan. Kesällä aurinko lämmittää tuotantotilat turhankin kuumiksi, ja lämmityksen sijaan tarvittaisiin jäähdytystä.

”Olemme keskustelleet Helenin kanssa kaukojäähdytysmahdollisuuksista. Jäähdytys parantaisi henkilöstön työskentelyolosuhteita”, toimitusjohtaja Raimo Sinisalo kertoo.

”Kaukojäähdytys olisi meille sopiva ratkaisu siksikin, kun putket kulkevat aivan tuossa vieressä.”

Meira on paahtanut kahvia samassa rakennuksessa yli 80 vuotta

Sähkön hintaseuranta osaavissa käsissä

Vallilan kiinteistö kuluttaa sähköä noin 3 400 megawattituntia vuodessa. Paahtokoneet toimivat maakaasulla. Muut tiloissa ja tuotannossa käytettävät laitteet, mukaan lukien ilmanvaihto, pölynpoistolaitteet, hissit, kuljettimet, myllyt ja sekoittimet toimivat sähköllä.

Raaka-aineet ovat tärkein tekijä tuotantokustannuksissa, mutta sähkön hinnalla on myös suuri merkitys.

”Helenistä löytyy erikoisosaamista hallita sähkömarkkinoilla tapahtuvia muutoksia”, Raimo Sinisalo sanoo.

”Yhteyshenkilömme Esa Kurjen puoleen voimme kääntyä kaikissa sähkönhankintaan liittyvissä asioissa.”

Meira Oy:n käyttämä joustava sähkönhankinta auttaa ennakoimaan ja hallitsemaan tulevien vuosien sähkönhankinnan kustannuksia. Meira, kuten muutkin Helenin sähkönmyynnin sopimuskumppanit, saa lisäksi käyttöönsä monipuoliset sähkönhankinnan ja -kulutuksen raportit ja sähkömarkkina-analyysit, muun muassa viikoittaisen Sähkömarkkinaviikko-raportin.

Meira ja Helen

  1. Toimiva yhteistyö sähkön myyjän kanssa varmistaa parhaan mahdollisen sähkön hinnan.
  2. Kaukolämpö on luonteva lämmitysratkaisu 21 000 m²:n kaupunkikiinteistössä.
  3. Kaukojäähdytys on todennäköinen tulevaisuuden ratkaisu paahtimon ja maustetehtaan tilojen viilentämiseen.

 

Helen B 1/2014
Teksti Kati Särkelä Kuvat Miika Kainu