Saarioinen

Ruokatehtaalla energiaa kuluu ennen kaikkea keittämiseen, paistamiseen ja jäähdytykseen.

 

Saarioinen valitsi Helsingin Energian sähkönSaarioisilla on tuotantoyksiköt Sahalahdella, Valkeakoskella, Huittisissa ja Jyväskylässä, tytäryhtiö Virossa, lähettämö Valkeakoskella sekä pääkonttori Tampereella. Elintarviketeollisuuden prosesseissa kuluu melkoisesti sähköä.  Saarioinen on valinnut sähkökumppanikseen Helenin. Ostojohtaja Pirkko Suomela kertoo, että yhtiö vakuuttui kumppanin asiantuntemuksesta. 

– Helenillä oli tarjota koko potti: sekä fyysinen sähkön toimitus että sähkösalkun hoitaminen. Heillä on hyvää asiantuntemusta hoitaa sähkön hankintaa ja tehdä siihen liittyviä suojauksia, varmistaa, että sähkön hintaan ei liity tulevaisuudessa yllätyksiä, Pirkko Suomela kuvailee.

– Me emme voi pysäyttää tuotantoa sähkön hintapiikkien aikaan. Suojausoperaatiot ovat senkin takia erittäin tarpeellisia, hän lisää.

Pirkko Suomela kertoo, että sähkönhinnan ennustettavuus on senkin takia tervetullutta, koska niin monet muut asiat  elintarviketeollisuudessa eivät ole ennustettavia.

– Elintarviketeollisuuden raaka-aineiden hinnat vaihtelevat suuresti sään ja sadon mukaan. Kauppaketjuille on kuitenkin annettava sitovat hinnat tuotteista jo ennen kuin raaka-aineiden hinnasta on tietoa.

Helen B 3/2011

Katso myös


Tutustu asiakaskokemuksiin

Asiakkaat kertovat kokemuksia palveluistamme


Danske Bank ja sähköiset raportit

Danske Bankissa arvostetaan selkeää sähkönkäytön raportointia.


DNA


Teknos tekee maalin


Kahvia ja mausteita keskellä kaupunkia


Kauppa käy vähemmälläkin sähköllä


Keskon kanssa strateginen kumppanuus

Helsingin Energia on vuoden 2011 alusta lähtien toimittanut kaiken Keskon hankkiman sähkön.