Artikkeli / 15.5.2023

4 × omiin tarpeisiin sopiva sähkösopimus

Askarruttaako oikean sähkösopimuksen valinta? Etsitkö edullista hintaa vai haluatko helpon vaihtoehdon? Näillä vinkeillä löydät oikean sähkösopimuksen omiin tarpeisiisi.

Ympäristötietoiselle: Ympäristösähkö

Kun valitset Ympäristösähkön, voit olla varma, että käyttämäsi energia on tuotettu sataprosenttisesti uusiutuvilla energialähteillä. Se on yhdistelmä alkuperätakuin varmennettua aurinko-, tuuli- ja vesisähköä, joiden suhde vaihtelee kuukausittain tuotanto-olosuhteiden mukaan. Toistaiseksi voimassa olevan ympäristösähkösopimuksen hinta mukailee sähkön markkinahinnan kehitystä.

Tarkalle: Määräaikainen Valttisähkö

Yhden tai kahden vuoden Määräaikainen Valttisähkö tarjoaa sinulle hintavakautta sekä mahdollisuuden vaikuttaa sähkölaskun loppusummaan kulutusta ohjaamalla. Se on oiva valinta, jos sinua mietityttävät pörssisähkön suuret hinnanvaihtelut, mutta olet kiinnostunut seuraamaan sähkön tuntihintoja ja ohjaamaan omaa kulutustasi niiden perusteella.

Sopimuksen kokonaishinta muodostuu perusmaksusta ja sähköenergian kiinteästä hintaosasta, johon lisätään kuukausittain toteutunut käyttövaikutus. Se voi pienentää tai suurentaa kiinteää hintaosaa energiankulutuksesi ajankohdasta riippuen.

Aktiiviseuraajalle: Pörssisähkö

Jos olet sähkön tuntihintojen aktiivinen seuraaja ja voit ajoittaa sähkönkulutuksesi vuorokauden edullisimpiin hetkiin, Pörssisähkö saattaa olla oikea valinta. Siinä sähköenergian hinta vaihtelee tunneittain Nord Pool -sähköpörssin markkinahinnan mukaan ja on siten aina kilpailutettu. Hintaan lisätään marginaali ja perusmaksu.

Seuraavan päivän tuntihinnat ovat tiedossa edeltävänä päivänä kello 15 mennessä, joten voit suunnitella tulevan päivän sähkönkulutustasi ennakkoon. Pörssisähkösopimus on voimassa toistaiseksi.

Tasapainon etsijälle: Markkinahintasähkö

Markkinahintasähkö on hyvä valinta, kun haluat sähkösopimuksesi hinnan seuraavan sähköpörssin hintakehitystä, mutta kaipaat Pörssisähkön tuntihinnoittelua vakaampaa hintaa. Markkinahintasähkö-sopimuksen hinta muodostuu perusmaksusta ja energiamaksusta.

Markkinahintasähkön hinnan muutoksia ei tarvitse seurata tuntitasolla, sillä sopimuksen hinta tarkistetaan kerran kuukaudessa. Sopimuksen hinta pysyy siis jatkuvasti kilpailukykyisenä.

Tutustu sähkösopimuksiin

Vertaile täällä sopimuksia ja valitse omaan sähkönkulutukseesi sopivin vaihtoehto!