Blogi / 11.1.2023

Ilahduttavia sähkökaappeja ja vastuullista maalämpöä

Kesätyössä energia-alalla pääsee keskelle merkityksellisiä tehtäviä, sanovat Inez Antturi ja Frans Lucenius.

Kesätyö voi olla merkityksellistä, jos valitsee työnantajansa huolella. Helenissä kesätyöntekijät pääsevät luomaan energia-alan tulevaisuutta.

Frans Lucenius työskenteli kesätyöjaksonsa koordinaattorina energiaratkaisujen parissa. Hän kertoo olevansa käytännönläheinen ihminen, joka nauttii, kun pääsee tekemään käsillään.

”Käytännössä hoidin sähköisen liikenteen urakointeja. Olin mukana myös maalämpöprojekteissa, joissa tein esimerkiksi turvallisuustarkastuksia.”

Frans sai käydä paljon työmailla, jonka hän huomasi itselleen mieluisaksi.

Toinen mieluisa asia Fransille meillä työskentelyssä oli, että hän pääsi seuraamaan läheltä siirtymää kohti uusiutuvia energianlähteitä. Frans tiesi jo tullessaan Helenille, mitä energia-alalta voi odottaa.

”Opiskelen energia-alaa, joten tiesin energiamurroksesta ja siirtymästä kohti uusiutuvaa energiantuotantoa.”

Fransille merkitykselliseltä tuntui vielä sekin, että työssä sai aikaan ”oikeita tuloksia”.

”Ei ollut mitään turhia paperinpyörittelyitä, kun asiakasprojektit vastasivat suoraan tarpeeseen, ja tulokset olivat hyvin konkreettisia. Työn lopputulos oli, että saatiin laturit seinään ja maalämpö taloyhtiöön”, hän sanoo.

Sähkökaappien maalausten koordinointi tuntui merkitykselliseltä

Samassa kesätyöntekijöiden ryhmässä aloitti myös Inez Antturi, joka työskenteli koordinaattorin roolissa Helen Sähköverkolla. Inezin tehtävät olivat hyvin erilaisia kuin Fransilla, mutta kyseessä olivat juuri Inezille merkitystä tuottavat tehtävät.

”Tein Helenillä sähköjakokaappien maalausten koordinointia ja toki paljon muutakin. Tuntui todella merkitykselliseltä, että sai olla mukana muuttamassa kaupunkiympäristöä ja ilahduttaa kaupunkilaisia.”

Inez sai usein sähköposteja, joissa ainoastaan haluttiin kiittää maalauksista sähkökaapeissa. Maalauksia tekivät ja tekevät kesäisin yksittäisten maalaajien lisäksi esimerkiksi koululais- ja esikoululaisryhmät.

Inezillä ei ollut aiempaa tietämystä energia-alasta tai sen mahdollisuuksista, ja pohjakoulutus oli energia-alan ulkopuolelta, markkinoinnin parista. Inez aloitti työt valmiina hyppäämään tuntemattomaan, päästen itselleen merkityksellisiin tehtäviin kiinni.

”Yllätyin positiivisesti, että mun ei oletettu tietävän mitään. Heti ekana päivänä tuli selväksi, ettei mun tarvi olla insinööri. Sain heti paljon vastuuta ja tehtäviä”, Inez kertoo.

Hae meille kesätöihin

Helenissä on auki monipuolisia tehtäviä, joissa pääset kehittymään kohti omia mielenkiinnon kohteitasi ja viemään uraasi eteenpäin.

Etsimme kesäkollegaksi esimerkiksi teknistä asiantuntijaa, projekti-insinööriä, junior juristia, asiakasneuvojaa ja tuotekoordinaattoria ratkaisujemme parissa.

Löydät kaikki Helenin avoimet kesätyöpaikat kesärekrysivultamme. Toimi salamana ja hae pian!

Helenin kesätyöt 2024

Lue lisää aiheesta

Helen