Blogi / 11.1.2023

Miten vastuullisuus näkyy kesätyöntekijän arjessa?

Vastuullisuus on iso sana. Kesätyöntekijät Inez Antturi, Frans Lucenius ja Enni Ukkonen pohtivat, miten vastuullisuus näkyi heidän työarjessaan.

Haluamme olla parempaa energiatulevaisuutta rakentava asiantuntijaorganisaatio. Osa tällaista organisaatiota ovat kesätyöntekijämme, joiden kanssa yhdessä rakennamme kestävämpää tulevaisuutta.

Kesätyöntekijälle vastuullisuus voi näyttäytyä monella eri tavalla. Näin mietti Enni Ukkonen, joka työskenteli kesällä Helenissä sähköisen liikenteen parissa tuotekoordinaattorina.

”Vastuullisuus on niin laaja käsite! Meidän tiimissä se ehkä näkyi eniten siinä, että julkisiin latauspisteisiin tarjotaan Heleniltä vain tuulisähköä.”

Ennin kaikki työtehtävät liittyivät asiakkaisiin ja esimerkiksi siihen, miten sähköisen liikenteen latauspisteet toimivat.

Vastuullisuus tulikin Ennin mielestä esille siinä, että sähkön eri tuotantotavat ja sen kuluttaminen on juuri nyt monia puhuttava aihe.

”Tietysti ihmiset ovat tällä hetkellä todella kiinnostuneita sähköstä, ja maailmantilannekin ohjaa monia vastuullisia ratkaisuja. He haluavat kehittää esimerkiksi talojensa ratkaisuja parempaan suuntaan.”

Kesätyöntekijä otettiin arvokkaana vastaan

Suurimmassa osassa kesätyöpaikoistamme työ kesän aikana voi olla lähes kokonaan tai osittain etätyötä, mikä helpottaa kesän aikatauluttamista.

Ennin mielestä myös vastuullinen johtaminen on sitä, että kesätyöntekijöiden työtaakka on kohtuullinen.

”Helenillä ei oleteta, että ihmiset tekisivät 12-tuntisia päiviä, vaan ihan 8 tuntia riittää. Jää hyvin aikaa myös nauttia kesästä.”

Kysyimmekin aiemmin suurelta joukolta nuoria aikuisia, mikä on heille tärkeää työssä ja ammatinvalinnassa. Sopivat työajat olivat tuloksissa korkealla ja tärkeä asia kolmannekselle kyselyyn osallistuneista. Helenin ja Kantar TNS:n kyselyyn vastasi yli tuhat 16–29-vuotiasta marraskuussa 2022.

Myös Ennin kesätyökollega Inez Antturille vastuullinen suhtautuminen kesätyöntekijöihin näkyi heti ensimmäisestä päivänä. Inez työskenteli koordinaattorina Helen Sähköverkolla, ja hänen vastuullaan olivat sähkökaappien taideteokset.

”Minusta vastuullisuutta oli se, että heti alusta tuntui, että arvostettiin työntekijänä ja otettiin arvokkaana vastaan."

Inez on opiskellut markkinointia, eikä hänellä ollut aiemmin kokemusta energia-alasta. Hän kuitenkin tunsi, että häneen luotettiin ja hän sai paljon vastuuta.

Muutosta tehdään aikuisten oikeasti

Helenissä kesätyöntekijä pääsee tekemään töitä vastuullisten teemojen parissa. Koordinaattorina energiaratkaisujen parissa kesätöissä ollut Frans Lucenius työskenteli erityisesti maalämpöprojektien parissa, aivan käytännön tasolla työmailla kiertäenkin.

”Kun energiamuutos on yrityksen tavoitteissa, niin oli kiva nähdä, että ollaan ihan aikuisten oikeasti tekemässä muutosta”, Frans sanoo.

Energia-alaa opiskelleena hän osasikin arvioida kenties hieman keskivertoa paremmin, miten vastuullisuus näkyi Helenillä.

”Muutos on mielestäni verrattain nopeaa Helenillä, myös siitä syystä, että on ihan välttämätöntä toimia nopeasti.”

Hae meille kesätöihin

Helenissä on juuri nyt auki monipuolisia tehtäviä, joissa pääset kehittymään kohti omia mielenkiinnon kohteitasi ja viemään uraasi eteenpäin.

Kiinnostaisiko kesätyö teknisenä asiantuntijana, projekti-insinöörinä, junior juristina, asiakasneuvojana tai tuotekoordinaattorina ratkaisujemme parissa?

Päivitä CV:si ajan tasalle ja lähesty meitä pian! Löydät kaikki Helenin avoimet kesätyöpaikat kesärekrysivultamme.

Helenin kesätyöt 2024

Lue lisää aiheesta

Helen