Blogi / 11.1.2023

Kesätyöntekijä hyppäsi markkina-analyysien pariin

Helenissä aktiivinen kesätyöntekijä saa hyvän pohjan uralleen. Monipuolisista tehtävistä markkinoinnin sekä tuotehallinnan ja -kehityksen parissa kertovat Anu Alanko ja Niklas Ylén.

Helen on iso organisaatio, jossa pääsee halutessaan tekemään laajasti ja monipuolisesti erilaisia tehtäviä. Tämä on mahdollista myös kesätyöntekijälle, taustakoulutuksesta tai tehtävänimikkeestä riippumatta.

Uusia taitoja ja mielenkiintoisia markkinointiprojekteja

Markkinointia Tampereen yliopistossa opiskellut Anu Alanko työskenteli kesän Helenin markkinointitiimissä markkinointiviestinnän koordinaattorina. Nimikkeen alle mahtui paljon erilaisia työtehtäviä, mikä yllätti Anun uutena kesätyöntekijänä.

”Olin tosi positiivisesti yllättynyt, miten laajasti kaikkea olen saanut tehdä markkinointiin liittyen.”

Konkreettisena esimerkkinä monipuolisista tehtävistä Anu mainitsee työskentelyn energiamurroksesta kertovan lastenkirjaprojektimme parissa, sekä työskentelyn tuotelanseeraustemme, kampanjoidemme ja brändiimme liittyvän tekemisen kanssa.

”Sain jo kesätöissä rakennettua tosi hyvän pohjan omalle uralle. Olen saanut paljon vastuuta, ja päässyt tekemään heti ihan oikeita töitä.”

Anun ennakkokäsitys energiatoimialasta muuttui kesätöissä Helenissä.

”Ajattelin ennen, että energia-ala ei olisi mun juttu. Onneksi kuitenkin päätin hakea, sillä olen yllättynyt miten isoja ja merkityksellisiä työtehtäviä olen päässyt tekemään niin yleisesti markkinointia kuin vaikka vastuullisuuttakin ajatellen.”

Kesätyöjakso kehitti ja valmisti monenlaisiin tehtäviin. Kesätyöjakson jälkeen Anu sai mahdollisuuden jatkaa Helenissä.

Mahdollisuuksia jatkaa töissä kesän jälkeen esimerkiksi opintojen ohella tarkastellaan aina tapauskohtaisesti.

Tuotekehitystiimissä pääsi isojen asioiden pariin

Kesätyöntekijämme pääsevät monipuolisten tehtävien pariin. Monipuoliset ja kiinnostavat työtehtävät nousivatkin korkealle vastauksissa, kun kysyimme Kantar TNS:n kanssa marraskuussa 2022 yli tuhannelta 16–29-vuotiaalta, mitkä asiat ovat tärkeitä työssä ja ammatinvalinnassa.

Yli 30 prosenttia piti monipuolisia ja kiinnostavia työtehtäviä tärkeinä.

Anun lailla Niklas Ylén koki, että hänelle annettiin monipuolinen kattaus tehtäviä. Hän oli kesätöissä nimikkeellä tuotehallinnan ja -kehityksen projektityöntekijä, sähkö-, lämpö- ja jäähdytystiimissä.

”En edes melkein muista, mitä kaikkea tehtiinkään!”

Niklaksen työpöydällä oli kesällä esimerkiksi markkina-analyysi, datan keräystä ja benchmarkausta eli hyvien, suuntaa antavien esimerkkitapausten etsimistä.

Niklas sai hoitaa monipuolisia tehtäviään halutessaan etänä, mutta hän viihtyi myös toimistolla. Hän opiskelee Lappeenrannan–Lahden teknillisessä yliopistossa (LUT) kestävää kehitystä.

”Koulusta tiedän, että energia-ala on kasvava ja jatkuvasti muuttuva. On vielä tehtävää, että saadaan kestävä energiajärjestelmä”, Niklas pohtii.

Hän kokee saaneensa kunnon perehdytyksen monipuolisiin tehtäviin.

”Olisi varmasti ollut mahdollisuus päästä mielenkiintoisiin energiatunneleihin tai lämmitys- ja jäähdytyskohteisiin, jos olisin halunnut, mutta viihdyin toimistolla.”

Hae meille kesätöihin

Helenissä on auki monipuolisia tehtäviä, joissa pääset kehittymään kohti omia mielenkiinnon kohteitasi ja viemään uraasi eteenpäin.

Kiinnostaisiko kesätyö teknisenä asiantuntijana, projekti-insinöörinä, junior juristina, asiakasneuvojana tai tuotekoordinaattorina ratkaisujemme parissa?

Päivitä CV:si ajan tasalle ja lähesty meitä pian! Löydät kaikki Helenin avoimet kesätyöpaikat kesärekrysivultamme.

Helenin kesätyöt 2024

Lue lisää aiheesta

Helen